Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mies en scene

Zo, was ze er nog, zo is ze naar Leen, gisteren zag ‘k haar nog nu: is de meest geliefde televisiekoningin er niet meer! Hoe graag keken we naar haar programma’s, die je deden denken: dat je ernaast zat! Hoe graag en hoe ongedwongen, deed ze, alsof ze het allemaal aan elkaar praatte en naast je op de bank zat!

Mies, onze televisie-moeder van iedereen, is niet meer. En al had ze een mooie leeftijd, ze was nog zo kwiek, ze vol leven, zo energiek dat het bijna onvoorstelbaar is te weten, dat de energie is weggevloeid, dat ze stil en levenloos, geen televisiemoeder meer is, niet meer lijfelijk aanwezig en toch: hoef je haar voornaam maar te noemen, en: een ieder heeft wel een voorbeeld van haar leven op tv, een ieder weet haar naam, een ieder weet, dat er na haar nooit meer iemand zo kan presenteren!

Een ieder weet dat ze enorm gemist wordt, maar dat we dankbaar mogen zijn om dat wat ze de afgelopen decennia gepresteerd heeft! Mies is naar Leen, het klinkt naar om te zeggen dat ze er niet meer is, maar troost is er te weten dat: we treuren om het verlies, van onze enige echte Mies!

RIP Mies.

Schrijver: An Terlouw, 27 februari 2018


Geplaatst in de categorie: overlijden

3.0 met 1 stemmen 165Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)