Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Regels wetten en het niet naleven ervan!

Vlak voor ons huis rijdt de metro voorbij, mensen die hier nog maar kort komen reageren op twee manieren, namelijk; ohhh heb je daar geen last van? Of: gezellig joh, wat natuurlijk ook kan en weet je, wij horen het allang niet meer. Je raakt eraan gewend zeg maar, het valt niet meer op. Hoe anders was dit voor de kleinkinderen wanneer ze langskwamen, ik zei altijd “zwaaien hoor” wat dan ook braaf gedaan werd!

Dus dat die metro geen overlast geeft, komt misschien ook wel omdat wij op gelijke hoogte zitten als dat ding rijdt! Mensen die hoger wonen, kunnen daar natuurlijk iets meer hinder van hebben, wat ik me wel kan voorstellen, wij slapen zogezegd aan de andere kant van het huis en horen dit dus niet edoch, wanneer je aan de kant slaapt waar de metro voorbijkomt, is dat een ander verhaal!

Ook toen die twee knapen midden in de nacht bezig waren illegaal graffiti te spuiten in de bak, tja, toen was iedereen wakker want doordat er een knul werd doodgereden, de andere verminkt, waren alle hulpdiensten met loeiende sirenes duidelijk hoorbaar. Maar dat was iets anders, dus overlast van een metro die voorbijkomt, niks hoor!

Wat me wel van het hart moet is dat ik jaren geleden al aangekaart had dat wij tegen een heel smerige bak aankeken, de bak waarin de metro rijdt dan! Die is blauw aan de onderkant en wit, ehhhh nou ja toen was tie wel donkergrijs, aan de bovenkant wit, tenminste dat behoort hij te zijn!

Een oeverloze discussie met de RET, de Gemeente met de krant en met tja, met wat eigenlijk niet, leverde in eerste tweede en tiende instantie geen bal op! Tot men na anderhalf jaar van de kant van de RET een bedrijf in de arm nam dat in ruil voor schoonmaak mocht adverteren, zo werd er gezegd!

En jawel, er kwam materieel, er kwamen mannen, er kwam een bakkie, zodat ze bij de bak konden komen want de metrobak loopt deels boven de sloot/singel, en dat is lastig werken natuurlijk! Met een hogedrukspuit werd het ding schoongemaakt, poe hee, zo schoon hadden we het nog nooit gezien maar het zag er prachtig uit! Zag! Want inmiddels wordt het ding alweer grijs, logisch natuurlijk want onderhoud moet je regelmatig uitvoeren en niet maar één maal in de vijf jaar of zo!

Wat ook bij die schoonmaak hoort, zijn de pijlers waarop die bak rust en dat is meer dan vreemd, immers, die pijlers hebben hier drie of vier kanten, jawel! Op de ene kant hangt een mooi apparaat, waarin elke keer de grote posters vervangen worden, maar: de drie andere kanten, die worden dus vergeten want die zitten vol met graffiti. Tja we kijken duidelijk niet verder dan alleen de voorkant! Zo jammer, wat gelijk wil zeggen dat de regels die zijn opgesteld niet tellen voor de zij- en achterkant!

Nee, ik ga niet opnieuw in discussie, voel ik niks voor want de ambtelijke molens malen namelijk niet, net zomin als die van de RET.

Schrijver: An Terlouw, 6 juni 2018


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 1 stemmen 424Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)