Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zon zon enne,oh ja de zon!

Er worden deze dagen weinig andere onderwerpen zoveel besproken als de zon, de hitte, de warmte, het ermee gepaard gaande zweten erbij! Niemand die nog denkt aan een paar weken geleden, toen het stormde, er code oranje werd afgegeven, het water met containers tegelijk naar beneden kwam en daardoor de boel onderliep!

Straten stonden blank, pootje baden voor de deur, maar nu hoor je alleen maar: water tekort, nu hoor je poe hee, nu hoor je : wat is het heet! Het is te warm, het is....het is eigenlijk nooit goed dus! Nu beken ik eerlijk dat ook ik het warm heb, eh, nee ik heb het heet! Klopt dus wel, maar erover mopperen heeft geen zin, want er komt geen verandering in het weer of de temperatuur, omdat we er met zijn allen over mopperen, toch heeft het ook goede kanten!

Je moet eventjes zoeken, maar echt het heeft ook goede kanten en eentje ervan is: na de bloedhete ( raar woord trouwens) zaterdag te hebben overleefd, zeg ik tegen tien uur: ik ga nog even de douche in en gelijk door....de daad bij het woord voegend, stap ik na de heerlijk afkoelende douche het bed in, met aan het voeteneinde een volop draaiende ventilator, wauw of dat even puur genieten was!

Ik kreeg er warempel eventjes kippenvel ( die begrijp ik dan weer wel) van, dat was puur genieten en zo zie je maar weer, we kunnen mopperen over de zon, we puffen wat af, nee niet om een kind te baren, die tijd hebben we gehad, maar het puffen, het klagen, het mopperen, haalt dus allemaal niks uit, geen bal, geen draad geen ene druppel!

Aan elke dag mankeert wel wat, het is de kunst om juist de leuke dingen te visualiseren, want we moeten er met zijn allen echt doorheen en zeg nou zelf: die doorlopende buien waren toch ook niks!
Ik wens je veel leuke momenten, want echt ze zijn er wel!

Schrijver: An Terlouw, 30 juni 2019


Geplaatst in de categorie: natuur

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 163Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)