Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Je zult maar enig kind zijn!

Ze is en was alleen, als kind en later! Er kwam geen kleintje bij en nou is er niks mis met enig kind zijn, maar soms breekt het haar nu op, nu ze zelf al ruim volwassen kinderen heeft, Oma is en mantelzorger voor haar moeder, breekt het haar op, want oud- oma is een wereldmens wanneer er anderen in de buurt zijn, maar een beetje hatelijk individu wanneer ze alleen haar dochter bij zich heeft!

En dat is wel zo keihard, zo intens triest ook dat het gewoon te bar voor woorden is! Elke dag is er telefonisch contact, elke dag hoeft ze maar te kikken en ze staat voor haar moeder klaar, teveel? Ja natuurlijk teveel, maar ja, je hebt maar één moeder en zij houdt die in ere. Dat die moeder oud is, is duidelijk, dat die moeder hatelijk is, is ook duidelijk, dat ze haar in de maling neemt, valt onder de noemer: ze wordt vergeetachtig maar zij is de klos!

Zij doet niks verkeerd, de hele wereld ziet het fout, maar haar dochter krijgt de volle laag, zodra er niemand in beeld is natuurlijk. En ik weet heel goed dat we onze oudjes moeten koesteren, dat we van ze moeten houden, maar tjonge jonge dat wordt wel heel erg moeilijk op deze manier! Dochter heeft haar nu drie maal verhuisd, inclusief alle huisraad uitzoeken, heeft haar nagelopen toen ze een breuk opliep, allemaal normaal!

Maar wanneer ze haar was ophaalt, blijkt de mand voller te zitten dan bij een gezin van 4 personen, als we elkaar spreken zeg ik wanneer ze zegt: ik heb het thuis eerst uitgezocht! Luister meis, dat uitzoeken moet je bij haar doen. Er lagen spullen in de mand die zo, vanuit de kast gedumpt waren of ze ze aangehad had! Neem een flesje met een geurtje mee, controleer de boel en hang terug waar je niks aan ziet!

Een prima oplossing! Het werkt! Maar door je ouder zo vreselijk te grazen genomen worden, gaat me te ver! Zeker voor iemand die nooit een naar woord voor een ander zal gebruiken! Bescherm de ouderen, maar inmiddels is zij ook boven de 65, dus moeten we haar toch ook beschermen!

Schrijver: An Terlouw, 20 juli 2019


Geplaatst in de categorie: ouderen

3.5 met 2 stemmen 2.497Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)