Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Elite scootmobiel

Het mag geen naam hebben, maar toch rijden meneer T en ik in een Elite scootmobiel, gekregen van de gemeente. Nou krijg je die dingen niet zomaar natuurlijk en dus zijn we er van afhankelijk, doen er van alles mee! Ideaal toch? Jazeker wel, behalve als we het hebben over de eventuele mankementen die de apparaten kunnen hebben! Ik zeg, kunnen, want naar mijn gevoel is de Elite bij mijn gemeente cabrio ver te zoeken!

Afgelopen jaar heel wat te stellen gehad met o,a.stilstaan en niks meer willen doen,net als met een auto die zonder benzine staat, echter: de Elite gaat op stroom en dus is een bezoek aan de benzinepomp er eentje die we er niet voor hoeven te maken! Het is ( als alles goed gaat dan) een ideaal ding, hebben er dan ook al een fors aantal kilometers mee gereden!

Na met de enorme warmte gewoon thuis te zijn gebleven, de boodschappen door Picnic thuis te laten brengen ( oh heerlijkheid) besloten we vanmorgen een ritje te maken, even naar de markt een dorpje verder! Als we net onderweg zijn, pak-weg een kilometer, slaat mijn cabrio uit, om vervolgens uit zichzelf achteruit te gaan rijden!

Ik haal de sleutel eruit, dan staat ie stil! Man vraagt, terugrijdend wat er loos is en ik zeg, geen idee, duw de sleutel weer in het contact en duw het gas in, nou ja het pedaal dan! Hij ( of zij) rijdt vooruit, sowee, mazzel, ja voor precies tien meter! De geschiedenis herhaalde zich en nu zag ook hij wat er gebeurde want hij reed bijna bovenop me, we schrikken allebei!

Mannen hebben vaak een oplossing, dus ook die van mij, hij zegt: zet hem eens op handbediening, tja, daar stond ie intussen al op, maar ik zeg niks, knijp het geval in, niks, noppes nada! De achteruit dan! Niks, noppes nada! Dan opnieuw sleutel eruit en er weer in, zodra ik de sleutel omdraai, gaat Elite een eigen leven leiden, ze rijdt achteruit, zonder dat ik iets vast heb!

Alsof ik op afstand bestuurd wordt met dit verschil, ik ben nou een spookrijder! Meneer T zegt, kom maar op de mijne, ik neem de jouwe wel! Wat een Elite! Ik ben nou eenmaal mijn Elite gewend en die van hem rijdt anders, voelt anders maar stopt in elk geval alleen: als ie stoppen moet!

Aangekomen op de markt komt hij er al snel achter dat dit drama is dus we houden het kort, zeer kort! Nog even naar de aldi en dan zorgen dat je thuiskomt, maar bijna thuis rijdt T bijna de Elite de sloot in! Het gaat nog maar net goed! het Elite kreng stallen en naar boven om te bellen! Voor de zoveelste keer, want vijf weken terug was er al een mankement, de monteur kwam er achter dat een bout nodig vervangen moest worden. Geen malheur, hij zou dat even regelen!

Vorige week belde ik om te vragen waar die Elite bout bleef, ze waren het vergeten! Vandaag belde meneer T, om te zeggen dat we dringend een monteur nodig hadden en waar die bout bleef? Tja het is Elite, en met een beetje geluk komt die bout vandaag binnen, komt maandag de monteur! Kijk, de vorige keer lag het aan de regen, daar kan ik me iets bij voorstellen, dus schaffen we een badmuts aan, voor bescherming van de electronica die bovenop de Elite zit!

Wat NU de oorzaak is? Geen idee, maar mijn idee van Elite is toch iets anders dan het Elite kreng wat beneden staat en zo, zit ik het weekend weer binnen, omdat het Elite kreng het niet doet!

Schrijver: An Terlouw, 26 juli 2019


Geplaatst in de categorie: welzijn

5.0 met 1 stemmen 82Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)