Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

AAN DE RIVIER

Haiku

Zijn slurf zwaait angstig:
de olifant drinkt, beducht
voor het pantserdier.


Prozatekst

Als dorstige olifanten bij de rivier komen om te drinken, vrezen ze de krokodillen, die misschien verborgen op de loer liggen.
Uiteraard zijn olifanten veel groter en sterker dan krokodillen. Maar als Jumbo zijn slurf in het water steekt, en zo'n gevaarlijk reptiel bijt er in... Ja, dan kan het er voor het grootste dier van Afrika's wildernis heel lelijk uitzien.
Want de krokodil heeft ongelofelijk sterke kaken en kan inderdaad een stuk van de slurf afbijten, al zal hij niet de olifant zelf het water in trekken.
De slurf heeft voor de olifant alles te beteken: zijn eten aanpakken, drinken, zich douchen en met zand bepoederen, insecten verjagen.
Als dat arme dier ook maar een stuk van zijn slurf mist, zal dit meestal zijn einde voorspellen. Daarom, verbaas je niet over de bedachtzaamheid van drinkende olifanten, al zijn ze nog zo geweldig, sterk en machtig.

Schrijver: Han Messie, 2 februari 2020


Geplaatst in de categorie: haiku

5.0 met 4 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
3 februari 2020
Mooi verwoord, maar ik dacht even dat je met het pantserdier ook de jeeps en vrachtwagens met ivoorjagers bedoelde - met een beetje ruime fantasie kan dat ook nog. Mag wel hè.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)