Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Help; de hulp heeft vakantei

Ieder jaar weer een terugkerend fenomeen, de vakantie van onze hulp en vast niet alleen die van mij maar van vele anderen ook natuurlijk. Ruim van tevoren moet ze aan kantoor doorgeven wanneer ze weg gaat en hoelang, ze is ook netjes op tijd daarmee en gewoonlijk doet men, na de diverse aanvaringen mijnerzijds hun best om een hulp in te zetten. Zo ook dit jaar, drie weken dichtgetimmerd qua hulp dus mooier kon niet, dachten we.

Natuurlijk is dat niet zo, natuurlijk komen er kinken in kabels waarvan ik niet wist dat ze bestonden?
Voorbeeld: in de eerste week is er sprake van een hittegolf, er komt wel een vrouwtje die ik uit mezelf traag laat lopen en vaak laat zitten, het is gewoon te benauwd om te werken, duidelijk, voor de 2e week wil men me op woensdag een paar uur hulp geven, niet het aantal wat ik behoor te krijgen ook nog, maar ik zeg: dat dit niet kan, immers moet ik die dag geopereerd worden en weet niet of ik moet blijven.

Er is dan alleen maar die bewuste woensdag. Helaas pindakaas en onze kleindochter van 13 komt sowieso een paar dagen dus kan wel wat doen, maar daar gaat het niet om.
Vanmorgen gaat de tefefoon, dat ene B morgen komt, tja dat wist ik al, ze zou vier uur komen, dus geen punt, vanmiddag gaat opnieuw de telefoon, B is verhinderd en ik kan een invalster van een vervangster van een vakantieganger krijgen voor de lengte van precies 1,5 uur!

Ik word boos, verdrietig en ontmoedigd, ben zo in zak en as, kan zelf weinig betekenen, alle hechtingen trekken als de beste en dan dit! Het is zo waardeloos, dat de meest gewone dingen niet kunnen worden nagekomen, dat er geen acht wordt geslagen op de mensen die door deze acties achterop raken? Zelf deed ik dit werk decennia terug ook, maar nooit kwam dit voor, altijd werden mensen voorzien van een capabele hulp die zelfs een keer meeliep met me, ook dat is al lang geen optie meer en de hamvraag: die ik bij voorbaat stel is: hoe lang is de persoon in dienst?

Steevast als antwoord: oh al een hele poos, wat een leugens want de laatste dame was net een week in dienst! Ik snap niet dat om kleine dingen moet worden gelogen, gun iedereen zijn vrije tijd, maar als je een bedrijf runt in de zorg, dan mag het woord zorg wel gebruikt worden in alle toonaarden en daar mankeert het helaas aan! Nog een weekje, dan is de hulp terug, ik ga de deur openzetten, zodat zowel de aerosols als het stof naar buiten waait!

... Vakantietijd komkommertijd in de thuiszorg ...

Schrijver: An Terlouw, 26 augustus 2020


Geplaatst in de categorie: welzijn

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)