Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Klagen over het uitblijven van patiënten.

De Kamer staat weer op de achterste benen, debatten over hoe het nou toch zo mis kon gaan, klagen over de miscommunicatie, zeuren over de kapjes die ineens wel voorhanden waren etc. etc.

Maar waar ik het meeste verbaasd en verbolgen, boos ook, over ben is: de berichten in het nieuws liegen er niet om. In de kranten diverse artikelen over mensen die in de beginperiode het ziekenhuis links lieten liggen en met klachten thuis bleven, met als resultaat: dat er veel meer amputaties moesten worden uitgevoerd, omdat men te laat kwam! Natuurlijk is dat niet de schuld van de regering, dat is kort gezegd: de fout van de patiënt zelf, om niet je huisarts te raadplegen in elk geval wel. En al heeft niet iedereen een huisarts zoals ik, toch is het dom om met vreemde plekken en klachten niet een belletje te plegen, maar: gedane zaken nemen geen keer, helaas.

Waar ik me ook wel pissig over maak is, als je wel de stap durft te zetten en met een ontstoken wond de arts probeert te bereiken je verdorie in bochten moet wringen om sowieso een date te kunnen krijgen! Zoals ik eerder schreef, dat men een domme actie voorstelde, ik die zaak liet voor wat het was, de huisarts belde die meteen zei dat ik komen moest, de boel regelde en instructies meegaf, moest ik wederom bellen, omdat de wond niet dicht ging. Opnieuw een bezoekje huisarts en geloof me, in deze tijd wil niemand in een praktijk zitten, ook niet in een wachtkamer dus en laat ik daar nou de laatste weken een abonnement op hebben!

De arts vindt het ook allemaal te lang duren en belt het ziekenhuis om een afspraak in te plannen, krijgt te horen dat ik over vijf dagen mag komen, maar daar neemt de arts geen genoegen mee en zegt: het is een operatiewond, ontstoken dus dat kan sneller, ik mag de volgende dag. Fijn!

Tenminste dat denk je dan, want de andere dag gaat de telefoon: de arts is ziek, afspraak moet worden verzet naar: juist ja, vier dagen later en weet je, ik weet best dat er ergere dingen zijn, dat ik niet alleen ben, maar wetende dat de premie fors omhoog gaat komend jaar, ik amper een afspraak heb kunnen maken, mensen met het virus nou eenmaal voorrang hebben, ik niet naar buiten ga en al helemaal niet in de buurt van studenten kom, dan ben ik nog steeds bang dat het nieuwe normaal het allergrootste abnormaal wordt!

... Daten of amputeren ...

Schrijver: An Terlouw, 23 september 2020


Geplaatst in de categorie: ziekte

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 40Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)