Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bizarre regels zijn overbodig

Al eerder had ik het over de regels die weliswaar landelijk of regionaal zijn, maar niet voor iedereen begrijpelijk blijkbaar, immers was de minister dusdanig verliefd, wat ik hem niet kwalijk neem hoor, dat zeker niet, maar de man (en niet alleen hij) vergat om afstand te houden met alle gevolgen van dien. Het haalde het nieuws, hij werd bekogeld met verwijten, terecht ook nog en besloot geld over te maken naar het Rode Kruis, op zich een aardige geste daar niet van, maar ermee wegkomen, dat lukte hem niet!

Dan buigt iedereen zich erover en moet hij zich tegenover iedereen verantwoorden. Het leek wel een huwelijk met voorwaarden, maar ja, die had ie dus niet nageleefd en dus was ie de klos! Hij mocht blijven, had nu wel een boete en een strafblad net als alle anderen die de regels overtraden en was dus net als al die anderen iemand die niet zomaar meer aan een bewijs van Goed Gedrag kon komen, iets wat je tegenwoordig ook nodig hebt bij het solliciteren naar een nieuwe baan.

Maar als we nou denken dat het voor deze man een probleem zou kunnen worden, dan grijpen we allemaal naast: precies, naast de vaas van rechtvaardigheid want: als je een bepaalde positie bekleedt, kom je toch gewoon met een nieuw wetsvoorstel van: de boetes omlaag en het woordje strafblad dat schrappen we met terugwerkende kracht! Is dat nou niet verschrikkelijk handig? Want tja, een bekeuring, daar ligt men niet wakker van, net als van de talloze besmettingen, maar de tekst “strafblad” dat geeft een heel nare smaak in de mond en dicht bij het vuur zittend, regel je dan toch gewoon dat het wordt geannuleerd? Geen haan die er nog naar kraait met als fijne geste dat alle mensen die beboet zijn, er van meeprofiteren!

Regels en wetten zijn er om de draak mee te steken, terwijl er tevens wetten zijn die zo oud zijn dat die makkelijk een herschrijf-beurt verdienen, maar dit terzijde?

... Wetten wijzigen ...

Schrijver: An Terlouw, 25 september 2020


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.2 met 4 stemmen 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)