Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Beschermengel

Vandaag liep ik met m’n honden door het bos en met de hoge laarzen aan kan ik over de meest modderige paden lopen – geen enkel probleem. Vanmorgen lag er een tak verscholen onder de modder en bladeren en ik struikelde.
Omdat ik in m’n ene hand de riemen van de honden vasthield, probeerde ik mijn val op te vangen met mijn vrije hand. Ook ik ben de jongste niet meer, dus dat was gedoemd te mislukken.
Ik zou onvermijdelijk met mijn hoofd op de iets verderop liggende boomstam terecht komen. In een reflex probeerde ik het toch te vermijden met die ene vrije arm.

Tijdens mijn val voelde het plotseling net of ik vertraagd viel. Ik kon mijn arm gericht op de juiste plek neerzetten en de val van mijn forse lompe lichaam breken. Hoe is het mogelijk. Het was echt net of alles vertraagd gebeurde.
Ik keek om me heen en plots zag ik daar iemand staan, die tegen me glimlachte en zei: ‘Oei, dat ging bijna mis, gelukkig kon ik u nog net opvangen.’
‘Hoe kan dat,’ vroeg ik, ‘U was hier zonet nog niet!’
‘O jawel man, ik ben er altijd. En soms krijg ik de opdracht om in te grijpen.’
‘Hoe bedoelt u, de opdracht om in te grijpen.’
‘Nou precies zoals ik het zeg, u ziet toch dat ik het heb gedaan?’
‘Ja, maar?’
‘Niks, geen ‘ge ja maar’, stel verder geen vragen en accepteer dat ik u heb opgevangen. Het hoe en waarom doet er niet toe – het is gebeurd. Wees blij, dat ik er was.’
‘Dat ben ik zeker, het had heel lelijk af kunnen lopen; in ieder geval heel erg bedankt.’
De persoon wenste me fijne kerstdagen,ik hem ook, en we liepen allebei verder in tegengestelde richting, ik ongeschonden maar verwonderd.
Na enkele tientallen meters keek ik nog eens verbijsterd achterom en ik zag hem weg wandelen en opgaan in een fel schitterend licht, dat langzaam verdween. **De beschermengel een vreemd fenomeen. Soms als je zou willen dat hij er is, is hij nergens te bekennen. En soms doet hij onverwacht z'n werk en behoedt hij je voor een klein probleem. En vaak genoeg, besef je achteraf - hè dat had heel vervelend kunnen af lopen en blijkt hij met een kleine ingreep jouw toekomst voor een groot deel te hebben bepaald. Ik wens iedereen voor volgend jaar een mooie oplettende beschermengel toe, die weinig tot geen noodzakelijk ingrepen hoeft te plegen.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 22 december 2020


Geplaatst in de categorie: kerstmis

5.0 met 2 stemmen 102Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
23 december 2020
Email:
hmessielive.nl
Wie of wat zou die beschermengel toch geweest zijn, Catrinus? Een kleine Hemelgeest of een belangrijke engel in de Hemelse gewesten?
In elk geval duidt de beschermengel in jouw verhaal op het bijstaan van je medemens, zonder dubbele bodem of verdere bedoelingen: de hoogste ethiek.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)