Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Hou vol, er is licht aan het eind....van de tunnel

Nooit eerder hebben we deze zinnen zo vaak voorgeschoteld gekregen als het afgelopen jaar, niet eerder hoorden we zo vaak hetzelfde deuntje, al was het zonder muziek, de kreten, zacht uitgesproken van: hou vol, we moeten het allemaal doen en - er is licht aan het eind van de tunnel? Maar waarom heb ik - en velen met mij - het idee dat de trein in de nacht rijdt? Dat er helemaal geen lichtje te bekennen is? Pikkedonker is het, roetzwart is het en mensen worden wanhopig omdat ze, omdat we aan het lijntje gehouden worden! Zo voelt het, zo denk ik en zo is het ook. Hou vol maar hoe lang mag én kun je dit volhouden wanneer het water je tot aan de neus komt, de winkels dicht blijven op de schamele bedenking na: dat je online kunt bestellen en je spullen op afspraak af kunt halen?

Hou vol, terwijl bedrijven omvallen, er is licht terwijl het aardedonker is, mensen worden wanhopig er worden hulplijnen ingesteld voor de mensen die het niet meer zien zitten en geloof me, dat zijn er nogal wat! Hou vol, er is licht, ja mijn zolen, ik weet niet wie dat lichtje aangeschaft heeft maar branden doet het dus echt niet en al helemaal niet aan het einde van de tunnel, midden in de nacht! Bekijk het van een opvoedkundige kant en zeg: daar waar mogelijk is (geloof me, dat is veel) doen we heel netjes wat we een half jaar terug afspraken, daar: waar mogelijk is laten we het lichtje zien dat we bedoelen, dan pas geef je mensen perspectief, nu spreek je sprookjes die geen goed einde hebben want: er is licht aan het einde van de tunnel, het zou helpen als je batterijen in je zaklamp deed want dit, nee dit werkt niet. Dit werkt net zomin als de dame in het debat geen antwoord geven op de vraag: bent u verantwoordelijk? Want Mark, dat ben je dus wel, voor alle debacles, voor alle shit voor alle niet brandende lampjes, die er nog lang niet zijn, aan het einde van de tunnel!

En ik beken, niemand weet hoe, niemand weet wat maar we weten inmiddels allemaal dat: het lampje nog steeds niet in zicht is, of weet je soms niet dat je het online moet bestellen om het op afspraak af te halen? Bij deze. Goede raad is licht!

Schrijver: An Terlouw, 2 maart 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 86Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
2 maart 2021
Meer zielen, meer gemeenschappelijke gedachten. En waarom ook niet? Dit 'verhaal' lijkt in de verte enige verwantschap te hebben met mijn eerdere Hartenkreet: Snakken, Tunnels, Licht. We blijven snakken, dat wel natuurlijk.
Naam:
An Terlouw
Datum:
2 maart 2021
Marja, we missen de gewone dingen, krijgen ontwenningsverschijnselen zeg maar. Ik vind het zo vreselijk triest dat zoveel bedrijven omgaan, zo ellendig. Echt ik heb geen last van maatregelen maar voel wel mee met de sterk gedupeerden, heel ellendig dit. Ook ik weet dat het ondanks alles nog steeds niet goed gaat en alle hoop is gevestigd op de injecties, alleen dat duurt ook zo miserabel lang. Nee er echt doorheen zit ik niet maar krijg wel eelt op mijn zitvlak. Dank voor je lieve reactie en hou vol! Blijf gezond ook.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
2 maart 2021
Zit je er een beetje doorheen, An?

Nog even volhouden!
Meer dan een miljoen inentingen zijn gezet onder aanvoering van de enthousiaste minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.
Als je Rutte van alle narigheid in Nederland de schuld geeft, zal je hem ook moeten eren voor alles wat goed gaat. Steeds opnieuw blijkt dat de Nederlanders hoog scoren op de dimensie 'zich gelukkig voelen'.
Als voor de zomer veel meer mensen zijn ingeënt, kunnen voorzieningen veilig open.
Maar we zullen vermoedelijk moeten leren leven met het covid-19 virus onder ons, dat dan dankzij de inentingen minder mensen ernstig ziek kan maken.

Hou nog even vol An!
Er is licht aan het eind van deze tunnel, die velen hun gezondheid en meerderen onder ons het leven kostte.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)