Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De hete zondag

Na een koude zaterdag, een kalm opstartende zondag komt er net na de koffie een alarmerende tekst binnen, erachteraan meteen rinkelt m’n mobiel: mam, kijk naar buiten er is brand! Wonend bij de kazerne hoorden we wel de diverse brandweerwagens uitrijden, maar eerlijk is eerlijk, je hoort het niet meer, let er ook niet meer op, behalve als de mannen er ‘s nachts uit moeten, maar dat is logisch. Lopend naar het raam met dochter in de hand ( aan de telefoon natuurlijk) kijk ik en zeg: ik dacht dat we een bui zouden krijgen? Nee dat was het niet, lopend naar de andere kant van het huis zie ik donkere wolken verschijnen...,dan begint mijn mobiel te loeien en ik schrik: ik beeld verschijnt: NL alert, in verband met een zeer grote brand in Capelle aan den IJssel, moet men ramen en deuren dichthouden en binnen blijven!

Jemig het is echt erg en vanaf dat moment druppelen de lugubere filmpjes binnen van mensen die er in de buurt zijn blijkbaar, of er in de buurt wonen, dat kan ook. Maar het rare is dan wel dat iedereen volgens mij dat bericht kreeg en toch “ in de buurt waren” blijkbaar. De beelden liegen er niet om een meubelzaak ligt als het einde van de middag is, compleet tegen de vlakte, niets meer aan te redden, ook een naastgelegen pand is de klos. Inmiddels ruiken we ook bij ons dat er brand is aan de andere kant van onze gemeente. Op het nieuws verschijnen de beelden die ik inmiddels al kende. Ook verschijnt er extra nieuws in de vorm van: toegangswegen worden of zijn afgesloten omdat mensen er willen gaan kijken! Ramptoeristen blijkbaar, die het niks uitmaakt dat ze hulpdiensten in de weg lopen of rijden, maffe mensen die teren op nare dingen van een ander!

Begrijpen moet je dat niet want ze zullen er altijd zijn, maar dwaas is het wel! Als de avond is gevallen, de brand zo goed als geblust is, de brandweer weer terug op honk is, zijn de resten het einde van de mooie meubelzaak een trieste aanblik net als de eigenaar van het naastgelegen pand. Brand is erg, een drama en oh er zijn geen gewonden gelukkig, nee dat niet maar er zijn wel gedupeerden, die wel gewond zijn, in hun ziel! Ik wens hen sterkte.

... De brand in Capelle ...

Schrijver: An Terlouw, 21 maart 2021


Geplaatst in de categorie: actualiteit

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 48Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)