Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De zolder!

Ze heeft een heerlijk ruim huis, een huis met drie verdiepingen ook nog en dat is best luxe in deze tijd, zeker als je bedenkt dat het nu verdraaid lastig is om sowieso aan een huurwoning te komen, maar ja, ze woont er al jaren en is echt niet van plan om te verhuizen! Niet alleen omdat ze het er ontzettend naar d’r zin heeft maar ook omdat: verhuizen nou eenmaal “ bedstro kost” zoals ze vroeger zeiden. Dat het te groot is, met een voor- en achtertuin neemt ze op de koop toe.

Het zet me wel even terug in de tijd als ik een gesprekje met haar heb, ze gaat namelijk de zolder opruimen en weet je, zo’n zolder is bij uitstek geschikt om al je zooi, op te duwen, alles wat je niet meer nodig hebt, verdwijnt naar....juist de zolder en daar weet ik alles van. Kijk, dat je kerstspullen er heen gaan is logisch maar als kind na kind het huis uitgaat, nemen ze nooit alles tegelijk mee, welnee, dat wat ze niet meteen nodig hebben ‘ kan toch wel even bij jou blijven mam’ en ja hoor dat kan.

Dat je op een goed moment je kont er niet meer keren kunt is wel duidelijk maar ook hoogst irritant. Uiteindelijk halen de kinderen in elk geval hun spullen weg en dat: wat ze niet meer nodig hebben, ‘ kan weg hoor!’ Dat dus.

De zolder is, vermits ie niet gebruikt wordt als slaapkamer bij uitstek geschikt als opslagruimte tot: ook wij van die grote eengezinswoning naar een appartement verhuisden, oei wat er toen allemaal naar de kringloop ging is niet meer na te vertellen, immers, als je iets een jaar niet gebruikt hebt mag je aannemen dat je het ook niet meer missen zult als het weg is..., terug naar het gesprekje met haar: de spullen die op zolder liggen zijn daar namelijk ook van een kind wat notabene al jaren op zichzelf woont ( herkenbaar) maar zij maakt nu de tijd om die zolder leeg - en op te ruimen.

Na een paar uur komt een uitgeputte moeder naar beneden en zegt tegen me: ik stop er voor vandaag mee, waarop ik zeg: logisch ook, want je dacht toch niet dat: wat je in jaren verzameld hebt, in een dag te hebben weggewerkt? Het blijft even stil en ze zegt: je hebt gelijk. Nou hoeft ze dat niet te beamen maar ik zeg: doe elke dag een uurtje of twee, dan kom je er ook!

En zo is het, een verzameling van twintig jaar, sorteer je niet in een paar uur en ruim je dus ook niet zomaar even op...
Moet je er natuurlijk geen twintig jaar over doen hoor! Succes ermee

... Ze is met pensioen en wil de zolder opruimen, nou Jo, succes hoor! ...

Schrijver: An Terlouw, 13 mei 2021


Geplaatst in de categorie: hobby

2.0 met 1 stemmen 68Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)