Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Al die zegeningen

Tel ze, je zegeningen en sta vooral niet stil ( hoewel soms mag het maar niet te lang) bij datgene wat je niet hebt, want voor je het weet is het: over en uit, nou ja dat laatste mag nog even uitblijven natuurlijk maar ook dat heeft niemand voor het zeggen! We hebben al veel mensen “ weggebracht “ en telkens als dat voorkomt sta je stil bij het feit dat we allemaal een keer gaan, je hebt er niks over te zeggen, zou ook raar zijn als je zeggenschap zou krijgen over het feit dat magere Hein je zou komen halen natuurlijk zo van: An, het is je tijd, dus kom op. Raar idee wel net zo raar als dat er verderop iemand in zijn slaap in meegegaan met Hein zeg maar. In slaap vallen ( is op zich al lekker want ik slaap dus al slecht) en nooit meer wakker worden, zou voor degene die naast je ligt niet zo leuk zijn maar voor degene die met Hein mee moet natuurlijk wel en omdat er de laatste tijd opvallend veel mensen met die Hein meegaan ga je automatisch denken: wanneer word ik niet meer wakker?

Nee, niet schrikken, ik ben niet depressief, in geen geval, alhoewel ik beken de laatste week knap te balen van al die regen, de storm en dat soort grappen maar dat is tijdelijk nee ik heb het over de aantallen die door Hein opgehaald worden, die gast moet toch een bepaalde jeu hebben dat iedereen zomaar met hem meegaat? Dat er niemand terugkomt is ook een een veeg teken, want stiekem denk ik bij doodgaan aan de film Ghost een film die me tekens aan het huilen krijgt, ik het niet droog hou en het dus een waanzinnige film vindt, hoe vaak ie ook komt, ik kijk hem weer! En als je een beetje geloofd in wat hierna komt dan is Hein ineens niet zo idioot meer, nee hoor.

Maar als het nu gewoon bij de film blijft dan mijmer ik nog wel even en hoop: dat Hein zich hier niet laat zien voorlopig, wetende dat we er niks over te zeggen hebben!

... Ghost ...

Schrijver: An Terlouw, 23 mei 2021


Geplaatst in de categorie: overlijden

4.0 met 1 stemmen 144Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
24 mei 2021
Email:
hmessielive.nl
De Almachtige heeft het kennelijk zo geregeld dat we niets te zeggen hebben over het hoe en wanneer we eens moeten gaan. Als dat zo was, werd het misschien een nóg veel grotere warboel in deze wereld.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)