Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een nieuw matras ehhh 2 dus

Na al maanden aangehoord te hebben: oh ik heb zo’n last van m’n rug toch maar de trip gemaakt naar de matrassen winkel, die ene die beter in bed is dus....we kopen daar in feite altijd onze spullen voor de slaapkamer en dus is de winkel bekend terrein als het ware. Het weer werkte ook prima mee en zo togen meneer T en mijn persoontje in het goddelijke zonnetje richting het centrum waar de winkel zich bevindt. We waren de eersten maar dat was niet zo vreemd want: ze gaan pas om tien uur open, dus dan ben je al snel de eerste...nietwaar? Een aardige dame vroeg of ze ons kon helpen en ja hoor dat kon ze als de beste.

Dat we niet voor verf en kwasten kwamen was wel duidelijk en we trokken naar de matrassen afdeling, oh er lag genoeg, netjes uitgespreid met kussens en een bescherming over het voeteneind zodat je met schoenen aan kon gaan liggen, maar afgericht als ik ben: trek ik vanzelf die dingen uit, net als m’n jas, want tja daar lig ik thuis ook niet mee in bed nietwaar? Doet me even denken aan heel lang geleden toen: de jassen als extra dekens op bed lagen vanwege de kou, maar dit even terzijde...

Liggend op bed 1 , eerst op de rug en dan ( best lastig) draaien naar de ene zij, even blijven liggen, dan, juist omdraaien naar de andere zij....dat was bed nummer 1, toen op naar bed nummer, precies 2! Daar herhaalde ik de sessie van bed 1 en werd er al knap behendig in al zeg ik het zelf. De dame bracht me een afstandsbediening want die gebruik ik thuis dus ook en tja, je wordt wat ouder, wat roestiger en alles gaat nou eenmaal niet zo soepeltjes meer maar omdat klagen niet zoveel zin heeft blijven we de humor er maar van inzien, is veel beter ook!

Bed nummer 3 probeer ik nog wel even uit maar dat was niet zo’n slimme actie want het was alsof ik op een hunebed lag, veel te hard voor mijn lijf dus...en dus ging meneer T even doen wat ik al gedaan had en hij wist ook heel snel welke voor hem goed was, niet precies hetzelfde als ik maar ach, verschil moet er zijn, dus ook in matrassen...we besluiten tot de aanschaf van de nieuwe matrassen en krijgen te horen dat: ze eventueel door de post gebracht kunnen worden? Huh? Ja want ze komen in een doos, vacuüm getrokken en moeten dan 2 dagen blijven liggen als ze uit de doos komen.

Wat is er gebeurd met bezorgen door de winkel zelf dan, vraag ik en de dame zegt, maar dat kan wel, want u zit boven de €500 en dan plan ik extra tijd in zodat de bezorgers de matrassen uitpakken voor u! Kijk, dat bedoel ik dus. Maar er staat ook dat: de oude matrassen eventueel retour kunnen naar de winkel? Ja zegt ze maar dat kost rond de €25 per matras, schei eens even uit zeg, dat doen we dus helemaal niet, want niet alleen zit er een kringloop winkel in de buurt, wel meer dan eentje ook nog, maar een simpel appje in mijn vrienden clubje liet weten dat er altijd mensen zijn die heel graag de matrassen willen hebben, zitten krap bij kas en het heeft dus een goede bestemming.

En zo komen er over drie weken nieuwe matrassen, in een al opgeknapte slaapkamer, hoe prettig is dat, tegelijk een gezin blij gemaakt met onze “ oude” matrassen en zo is iedereen blij!

... Nieuwe bedden ...

Schrijver: An Terlouw, 28 mei 2021


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.0 met 2 stemmen 117Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)