Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mensen zijn boos, onmachtig boos op….

Machteloze woede spreekt uit de ogen van een paar mensen die ik tegenkwam vandaag en allemaal machteloos boos over: de glimlachende Mark en de handenwrijvende Hugo en ik snap heel goed waarom, NU dan want daar: waar ik aannam dat een de-missionair gedoe niet veel in de melk zou brokkelen, melk die dan vanzelf wel zuur zou worden ook natuurlijk, daar blijkt niet veel van te kloppen! Allerlei zaken worden er doorgedrukt, de meest bizarre zaken passeren de revue, niet de echte revue want daar heb je nou eenmaal een bewijs en een app voor nodig, maar dit terzijde, er wordt gewoon personeel aangenomen, er worden moties aangenomen en er worden bakken geld uitgegeven, door een demissionair gebeuren…

Vorige week sprak ik een bekende en die zei: er zijn geen huisjes voor ons volk, wel komen er compleet ingerichte huizen voor de mensen die middels een vluchtelingen gebeuren hier in ons land onderdak moeten krijgen, maar onze mensen, moeten demonstreren om een dak boven het hoofd te krijgen! Waar zijn we nou mee bezig? Het brengt me even terug naar een waar gebeurd verhaal een jaar of 25 geleden. Een stel wat ook onderdak moest hebben en vanwege gevaarlijke acties in hun eigen land dat dus hier kregen, hadden recht op een huis. Ze kregen dat ook, een zeer ruime eens gezinswoning met grote tuin ook nog, heel prettig toch? Nog beter werd het toen: het gehele huis werd ingericht, werkelijk aan alles werd gedacht, meubels sanitair, lampen, complete slaapkamers, vloerbedekking echt alles was er.

Dan krijgt het stel de sleutel, de deur gaat open en de beide personen zeggen: oh, dit moet er allemaal uit, stomme verbazing natuurlijk maar echt alles is ook die woning weer uitgegaan en denk niet dat dit spullen waren van onze Leen, of Ikea, nee een meubel inrichting zaak stond hier garant voor.
Pure verspilling dus, geld weggegooid en los van dat: zelden heb ik zulke ondankbare mensen meegemaakt, die binnen een paar weken zelfs de tuin op een rimboe konden laten lijken door er niets aan te doen!

Oké, dat was toen, wat nu speelt is vele malen smeriger want Mark en consorten kunnen besluiten nemen tot ze een ons wegen ( en dat duurt natuurlijk veel te lang) ze maken zich steeds minder geliefd ( vooropgesteld dat er nog sprake was van….) zeg: als er nieuwe verkiezingen komen, vroeg ik vorige week….je zei, nee joh en ik zeg nu met een Omtzigt in de gelederen wordt het hoog tijd dat het roer omgaat, de democratie is namelijk voorgoed verleden tijd… zou Pieter een paar broers hebben?

... Voorgoed verleden tijd ...

Schrijver: An Terlouw, 13 september 2021


Geplaatst in de categorie: politiek

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)