Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Over de drempel van: toe nou!

Een hele poos geleden begon het, een irritante zoem in het ene oor, nadrukkelijk aanwezig en zo’n geluid waarvan ik dacht: het is de verwarming die suist door de buizen, snap je, dat geluid? Afijn, in de zomerperiode wordt de ketel uitgezet, maar niet in mijn oor en ik vraag eega, zeg hoor jij dat suizen-zoemen ook? Hij kijkt me verbaasd aan en zegt: waar heb je het over? Nou over dat zoemen, maar niks hoor hij vernam geen vreemde geluiden, het lag dus aan mij… en als we dan een sprongetje van een behoorlijke periode maken, is het suizen dus zoemen geworden maar inmiddels over gegaan naar een hele vervelende bromtoon, zo eentje waarvan je denkt: er staat een apparaat ergens aan, zoiets dus.

Dan maar eens een afspraak met de huisarts maken, maar buiten dat niks kan vinden is ook in zijn praktijk die brom te horen, heel lastig en inmiddels komen er nare dingen bij zo van: andere woorden horen dat welke er gezegd zijn, mensen niet kunnen verstaan en veel te vaak moeten vragen: wat zeg je nou? Oké, in deze vrijwillige opgelegde gevangenschap ons opgelegd door de overheid vanwege dat verhipte virus nodigen we amper meer iemand uit natuurlijk en zijn we ook elders niet meer te vinden omdat we: op safe spelen, maar dat weet die bromtoon dus niet, want die blijft irritant aanwezig.

De huisarts kan niks vinden en stuurt me naar de KNO arts en na wat gezellige onderzoekjes, wat testen en wat gesprekjes moet An eraan geloven, die bromtoon is niks naars, niks vervelends, niks waar iets aan te doen is behalve dan dat ik doof word! Jawel! Ach het is de leeftijd natuurlijk, alles wordt minder maar waarom die bromtoon daar niet aan mee doet is dan niet eerlijk want die kan ik missen als kiespijn! Inmiddels heb ik al een poosje de papieren in huis om een gehoorapparaat te mogen aanschaffen, maar die drempel kost me moeite, waarom weet ik niet, misschien omdat ik in de eerste zaak niet zo aardig bejegend werd, ( of ik verstond hem niet, dat kan ook) kortom ik moest het een en ander overwinnen, tot eega vanmorgen zegt, aangekomen bij een winkel die in dat soort dingen doet: en nu ga ik vragen…..

Ik sta nog steeds buiten, tot ik zie dat het een aardig mens is, er meer mensen in de zaak zijn en meneer T zegt: het is niet voor mij- maar voor haar, tja weggaan is dan natuurlijk niet netjes en dus, ga ik de drempel over, jawel! Heb een afspraak gemaakt en moet volgende week komen…..natuurlijk ga ik, want ik heb de horde genomen en stel je voor dat een apparaatje die bromtoon weg haalt, dat zou wel heel erg stoer zijn natuurlijk, maar eerst volgende week voor de tweede keer “ over de drempel”

... Je moet jezelf soms overwinnen, met hulp van… ...

Schrijver: An Terlouw, 10 december 2021


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 2 stemmen 484Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)