Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Josje

Ze kwam de man om de hoek van het bospad tegemoet lopen. Op een paar meter afstand van hem draaide ze zich om en riep: ‘Josje, kom hier!’
‘Ach mevrouw, wat is het toch wat met die kinderen hè, als ze spelen horen en zien ze niks meer. Ze gaan dan helemaal in hun spel op.’
‘Nou meneer het betreft geen kind, maar mijn hond.’
‘O sorry, ik dacht het uw zoontje of dochtertje betrof.’

Plotseling komt Josje de hoek om stormen. Het blijkt een beer van een Sint Bernhard hond (korthaar) te zijn. Vlak voor dat hij zich door haar laat aanlijnen, probeert hij bij de man in de armen te springen.
‘Josje niet doen!’ Natuurlijk te laat. Josje had hem al omver geworpen. Ja, nogal makkelijk, met z’n 60 kilo schoon aan de haak, en totaal onverwacht.
‘Hij vindt u leuk meneer. ‘t Is echt een schat van een hond.’
‘Dat is fijn mevrouw, maar om nou te zeggen dat ik het leuk vond? Nee, niet echt,’ wierp de man tegen. Ze hielp hem overeind en klopte de modder van z’n jas.
‘Ach meneer, bekijk het maar zo, als hij u niet had gemogen, was er niet zo veel aan u heel gebleven. Dus eigenlijk heeft u heel veel geluk.’

De man neemt de schade op, wat al met al meevalt – hier en daar een vieze plek van de modder. Daarna scheiden hun wegen. Hij loopt verder en ondertussen overdenkt hij het gebeuren: verdorie ze heeft gelijk – ik heb vandaag weer het geluk en de modder aan m’n kont hangen.

Schrijver: catrinus
Inzender: C.A. de Boer, 31 mei 2022


Geplaatst in de categorie: overig

4.0 met 2 stemmen 124Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
catrinus
Datum:
1 juni 2022
Het betreft toch een prachtkerel - hij laat zich een beetje in de luren leggen door die vrouw. Normaal zou er een kleine ruzie ontstaan over het al of niet aangelijnd houden van de hond, maar deze man beperkt zich tot het positieve in het negatieve voorval. Het betreft een vlinder die nooit een stekende bij zal worden.
Naam:
Han Messie
Datum:
1 juni 2022
Email:
hmessielive.nl
Eervol om zo aardig te worden gevonden door een hond van een mooi groot ras.
Maar ja, het had ook daarbij zijn nadelige gevolgen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)