Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het reglement

Wanneer ik een verhaaltje schrijf en het gaat over de stikstof waarbij ik mezelf afvraag of het allemaal wel klopt, is het toch raar dat er ‘s avonds in het actualiteitenprogramma onze Pieter Omtzigt even duidelijkheid komt scheppen want wat blijkt?

Er is dus helemaal geen wet aangenomen die goed kunnen praten wat er nu allemaal gebeurt? Er is dus ‘zoals Pieter zegt‘ andersom gewerkt (nou ja, gewerkt) als het ware? Want, zo legde deze zeer sympathieke man uit: er is een wet nodig om de vereiste acties mede te ondersteunen die dan pas gerechtvaardigd zouden zijn, maar die wet is er dus helemaal niet?

Dat is dus heel vreemd, want het gebruikelijke scenario is dus heel anders - er moet een voorstel komen, op dat voorstel kunnen mensen in de Kamer reageren, als dat voorstel wordt aangenomen moet het dus weer door een aantal maatpakken bekeken worden, moet er worden gestemd en meer van die grappen en als het er dan eventueel doorheen komt - kan, let wel: kan er een wet aangenomen worden die dan zou kunnen worden gerechtvaardigd. Maar de ironie van de zaak is, dat er dus door één minister iets is voorgesteld, doorgedrukt en uitgevoerd!

Zo doen ze dat dus. Maar nu blijkt dat men een aantal bladzijden van het reglementen boek heeft overgeslagen? Zou het zo kunnen zijn dat de betreffende dame de regels niet kent? Zou het zo kunnen zijn dat - omdat er geen wet is, geen reglement dus ook - dat alle dwingende voorstellen die de dame deed volkomen ten onrechte gedaan zijn? Want: er staat dus helemaal niet vast dat, door de boeren de tol te laten betalen, het probleem ook wordt opgelost en dat is toch wel een dingetje.

Want als je een wet nodig hebt om regels in te voeren en die wet is afwezig, tja, dan zijn de boeren mijne inziens terecht bezig!?

... Bij Renze zat Pieter en die had een heel andere versie… ...

Schrijver: An Terlouw, 12 juli 2022


Geplaatst in de categorie: milieu

2.7 met 3 stemmen 126Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)