Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ook zo heel erg blij?

Zijn jullie ook zo blij, zo geweldig blij met alles wat er gebeurt momenteel? Blij met de shit die de titel ‘oorlog‘ heeft, blij met de dwaze capriolen omtrent het mishandelen van vrouwen, oké het is ver weg maar toch - haalt het ons land in? Zo blij met de huidige gang van zaken omtrent de zaken die men maar niet afgewikkeld krijgt, zoals de schade in Groningen, of wat te denken van de mensen in Overijssel, van wie, doordat er een nieuwe damwand gezet moest worden, de huizen eenzelfde lot is toebedeeld als de inwoners van Groningen?

Ook zo blij met de gang van (idiote) zaken wat energie betreft? Zo gelukkig dat je de hele dag een brede glimlach op je gezicht hebt en als je net als wij, netjes vier prikken hebt gehaald en daar hondsberoerd van bent geweest nu op mag voor de vijfde maar: je alsnog gewoon doodziek wordt wanneer je besmet raakt?

Ook zo blij met de komende griepprik? Oké, die hoort erbij maar ik moet wel zeggen dat er amper griep in het land geweest is dus dat is een glimlach…maar waar we minder humor van inzien is het feit dat ons land niet bepaald vriendelijk is voor haar eigen inwoners, mensen die het niet verdienen om op de tweede plaats te komen, mensen die blij horen te zijn omdat ze gehoord worden en begrepen, mensen die men in de kou laat staan, dat haalt de lach van mijn gezicht, dat haalt de humor weg en daar is niemand blij mee!

Het is bedroevend te weten dat - mensen in de kou moeten blijven staan, wonen - en leven en dat allemaal omdat er één persoon is die dit veroorzaakt heeft? Alhoewel al ver voor die tijd, de mensen in ons mooie lieflijke landje het water aan de lippen stond, daar ziet men de humor niet meer van in, daar worden mensen niet blij van en sterker nog - als je dan opnieuw hoort dat iemand het water in sprong omdat het water hem reeds aan de lippen stond, denk ik: wat nou blij, wat nou lachen, wat nou humor?

Er zijn geen redenen meer om het leven gelukzalig tegemoet te zien, dat blijkt maar weer alhoewel:

Ook zo super blij te weten dat Koningsdag in Rotterdam wordt gevierd?

Schrijver: An Terlouw, 10 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: emoties

2.4 met 17 stemmen 254Er zijn 12 reacties op deze inzending:

Naam:
Richard Bahl
Datum:
11 oktober 2022
Wellicht mag het diplomatieker, maar ik voel mee met Ben Noorderling in zijn knorrige reactie even hiervoor. De hele sliert reacties zou bijna veronderstellen, dat de schrijfster een pittige of vlammend inhoudelijk baanbrekende column heeft geschreven. Dat is- met waardering voor andere type bijdragen van haar- nu echt niet het geval, in mijn strikt persoonlijke beleving. Ook deze bijdrage is niet echt een 'verhaaltje'. Het zijn inderdaad nogal eens open deuren, en komt over als snel in elkaar geknutseld. Hoppa, weer een 'verhaal', want in deze rubriek staat de tekst immers. Toch zou ik Terlouw op de site niet willen missen. Overigens behoeven de bijdragen niet altijd hoogdravende analyses te zijn in literaire vorm gegoten. Maar inderdaad, ook ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat An er zich soms wat gemakkelijk van afmaakt. Blijf schrijven An. Ja, ja, dat doe je toch wel...
Naam:
An Terlouw
Datum:
11 oktober 2022
Ben, toch nog even een reactie, ik heb niets geschreven over hersenloze gasten in Den Haag, evenmin kaart ik aan dat Koningsdag wel weg mag! Dat staat er niet al moet ik erbij zeggen dat sinds gisteren bekend werd er 4 miljoen voor uitgetrokken is dat best een prima plan is! Je hebt recht op je mening, net als ik!
Naam:
Ben Noordeling
Datum:
11 oktober 2022
Mijn kritiek betreft niet het onderwerp An maar de inhoud ervan. Ik zie een constante herhaling van zetten in je verhaaltjes. Het gaat zo beroerd in ons land. Hersenloze personen in Den haag. Koningshuis mag ook wel weg. Asielzoekers worden voorgetrokken etc. Ik gun je je mening maar op den duur wordt het langdradig en enigszins storend. Dat heb ik willen verwoorden en zo voel ik het. Anderen voelen het wellicht anders en dat is prima.
Naam:
An Terlouw
Datum:
11 oktober 2022
Sara, dank voor je reactie, tussen de regels doorlezend heb je het beter begrepen toch gaat dit niet specifiek over mij, al treft dit een grote groep mensen die tegen muren en deuren aanlopen, daar wilde ik de ogen niet voor sluiten en velen met mij. Het is onnodig om mensen aan te vallen op hun onderwerp, op wat hen bezig houdt. Wel passend is het om iets meelevender te zijn met de mensen die het slecht treffen-of getroffen hebben. Ook ik weet dat sommige voorzieningen prima zijn maar er zijn er ook die hier niets aan hebben, domweg omdat ze de leeftijd nog niet hebben? Toch zit er ook humor aan vast, want bassie zei altijd: wat er ook gebeurt altijd blijven lachen, dat geldt echt niet alleen voor jou en mij, maar voor iedereen!
Naam:
An Terlouw
Datum:
11 oktober 2022
Ditheke, dank voor je reactie, ik heb het idd niet over het feit dat- ons land een K land is, wel vind ik dat men prioriteiten moet verleggen en de lang-wonenden niet vergeten mag! Dat is wat er nu wel gebeurt en dat mag niet! Evenmin als het gedoe omtrent energie, wat mensen in de kou zet, wat niet voor ons geldt maar ik kijk verder dan alleen mijn/ onze eigen deur…
Naam:
Sara Oosterling
Datum:
11 oktober 2022
Zou het kunnen zijn dat An door persoonlijke omstandigheden (b.v. ziektes, dood van ouders etc.??) niet zo goed in haar vel zit en dat zij dat gevoel projecteert op de buitenwereld? Ik ben geen psycholoog maar ik heb wel het gevoel dat ze vroeger lekkerder in haar velletje heeft gezeten.
Ik hoop dat ze de komende jaren nog kan genieten van de vrijheid die we in Nederland moeten koesteren, de welvaart en de goede gezondheidszorg, de talloze toeslagen voor de financieel zwakkeren, onze bereidheid vluchtelingen op te vangen en deel te laten nemen aan óns volk, onze wil om het milieu en de natuur op een goed peil te houden, de jeugd de kans en te geven aan vele soorten onderwijs deel te nemen, alle mensen na hun 67e van de AOW te laten genieten etc. enz.
Laat An haar zegeningen tellen, zolang ze dat nog kan!
Naam:
Ditheke
Datum:
10 oktober 2022
Beste Ben Noordeling. Misschien heb jij niet begrepen wat An bedoelde.
Weet jij wat sarcasme is?
Nederland een k-land noemen, en An beledigen, is precies alles wat jij kan, en niemand ziet daar de humor van in...
Naam:
Ben Noordeling
Datum:
10 oktober 2022
Prima An. Gelukkig beschik je over een grote dosis aan zelfkennis.
Naam:
An Terlouw
Datum:
10 oktober 2022
Ben, graag gedaan en je reactie is uitgebreid genoeg, dus een toevoeging van mijn persoontje zou afbreuk doen!
Naam:
Ben Noordeling
Datum:
10 oktober 2022
Geen dank hoor An. Bedankt voor de inhoudsloze reactie op mijn reactie.
Naam:
An Terlouw
Datum:
10 oktober 2022
Ben, dank voor je reactie
Naam:
Ben Noordeling
Datum:
10 oktober 2022
Hoezo zijn we ook zo blij. Een beetje een vreemde vraag. Bent U het zelf? Een hoop oude koeien uit de sloot halen en een serie open deuren intrappen en hup daar hebben we weer een verhaaltje.
Wat een leed met die boosterprik. Nou neem hem dan niet als je er zo beroerd van wordt en ook nog eens, God betere, de kans hebt om doodziek te worden na besmetting. Wat een diepe ellende! Wat doet u zichzelf aan!
Oh ja en jezelf tweederangsburger voelen, lekker hè dat slachtoffergevoel. Nou nou wat hebben we het slecht in dit kutland. Tel uw zegeningen eens zou ik zeggen.
Eén ding heeft u gelijk in. Ik zie er de humor niet van in.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)