Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Foppe als dier

HET WAS ZONDAGNACHT op maandmorgen foppe was alweer wakker maar nog wat half in slaap een verhaaltje schrijven. De zuster komt straks met pillen om rustig te blijven. Hij heeft nog eten in huis. Hij denkt het lijkt wel zomer het is nog geen herfst. Er is geen oorlog. Mooie bruine herfstbladeren, een grote zonneschijn en blauwe lucht geen streepje aan de horizon geen vuiltje in de lucht uit het oosten.
Tevreden ligt hij op bedje met knuffel. Hij denkt wat wil je nou nog. Wil je praten een gebedje een nieuw gebit een sjekkie weer op of een maaltijd of een kopje koffie of thee of gewoon even typen en mailen of praten of schrijven of printen nee dat kan nog even niet ik ben nou alleen met de laptop. Wil je verhuizen of naar de politie of de pers inschakelen of een appel.
Nee hou op ik heb alles al honderdduizend keer gedaan ik wil zo graag weer gewoon foppe zijn of een ezel stoot zich niet tweemaal aan de zelfde steen dan komt het ezeltje niet met zijn zwarte vachtje van haar om brood hij wacht tot kwart over acht niet altijd haantje de voorste van de kerktorendak rust en vrede en peace in the world alleen kalmte kan u redden.

Even douchen natuurlijk en de ochtendgroet goedemorgen zuster. Ik ben nu 54 jaar ik ben heus wel los vertrouwd maar de hersens werken niet zo goed meer als toen ik twintig was natuurlijk. Ik heb ook al bezoek gehad van moeder en margreet en chocolademelk en broodje shoarma en goed lang geslapen elf uur ik ben moe laat me maar met rust de haas en egel komen tegelijk aan bij de voorkant van de noordervaart mcl staat er op het is maandag doe nou maar normaal dan doe je al gek genoeg van de ggz niks meer gehoord nou mooi niet zal wel goed zijn.

Zo denkt de aap en beertje foppe hij fluit een schizomerelliedje het denken is in rust hij wil nog wel zwemmen als een dolfijn of gitaar spelen of een beerenburgje maar dat kan morgen ook nog wel als hij maar niet meer hoeft te huisje poetsen daar hebben we allemaal een hekel aan gekregen het zal nou toch wel na vijf jaar een keer schoon zijn.

... heel gewoon gedachten als je alleen bent ...

Schrijver: foppe oostenbrug
31 oktober 2022


Geplaatst in de categorie: dieren

4.2 met 6 stemmen 77Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)