Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Welke inflatie werd er bedoeld?

Er is verdomd weinig te merken van inflatie. Als je nu probeert buiten te lopen, vliegen de raketten om je oren! Met kruiwagens en busjes wordt in diverse wijken het vuurwerk opgehaald, reeds van tevoren besteld en ook de losse verkoop tiert welig, wat zeg ik - tiert welig, welnee er worden blijkbaar jaren ingehaald die een soort van ‘achterstallig' waren omdat het niet mocht en kon!

De rijen bij de voedselbank zijn verdubbeld, mensen komen niet meer toe met waar ze gewoonlijk mee rond moesten komen, steeds meer vraag naar eten. En intussen rijden auto’s volgeladen met bommen, dozen en een soort van “granaten“ af en aan. Inflatie, er is niets van te merken en je zou haast denken dat de mensen die een tas boodschappen gaan halen iets verkeerd doen.

Niks is minder waar! Daar bij die rijen mensen die staan te wachten tot ze aan de beurt zijn om eten te krijgen, is inflatie te zien!

Te ZIEN, omdat ze afhankelijk zijn van gegeven eten en drinken! Inflatie bij de vuurwerkwinkels? Daar is geen sprake van, daar rollen de munten alsof er nooit inflatie was, daar komen dozen tevoorschijn met stickertjes erop die er qua prijs niet om liegen! 1 x een lontje aansteken en weg - €35! Inflatie? Hoezo dan?

Dat er verschil zit in bepaalde groepen, dat snap ik wel, dat er twee jaar moet worden ingehaald: begrijp ik ook, maar wat ik niet snap is, omdat we ook vorig jaar niet zonder vuurwerkgeluiden zaten, er is inflatie, waarom is die niet te merken bij die mensen, die bussen, kruiwagens, overvolle tassen en bomvolle dozen weghalen bij de vuurwerk winkel! Ik gun de mensen best een leuke oudejaarsavond maar had het beter begrepen als ook daar de inflatie had toegeslagen!

... Misselijkmakende knallen ...

Schrijver: An Terlouw, 31 december 2022


Geplaatst in de categorie: economie

2.9 met 17 stemmen 545Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)