Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

19 graden- voor iedereen toch?

Een paar weken geleden werd in Den Haag Joost Eerdmans geïnterviewd, binnenskamers ook nog en het mooie was dat de man, die de microfoon vast hield, zijn jas aan had, het was immers bere-koud buiten?

Als hij binnenstapt bij Joost zegt hij: oh wat is het hier warm en daar stond Joost in zijn overhemd, jasje over zijn stoel want tja het was dus 21 graden in dat onderkomen…. Dat terwijl ons werd voorgehouden dat overheidsgebouwen mee zouden doen en de thermostaat niet hoger gezet zou worden dan 19 graden?

Nou is het best een dingetje om de hele dag te zitten (denk ik) want je wordt vanzelf koud natuurlijk, dat weten we allemaal. Hier gaat de verwarming alleen aan als het echt niet meer gaat, de talloze laagjes niet meer voldoen want geloof me, die heb ik dus wel aan, laag over laag…

Het meest rare is dan ook nog dat, komende vrijdag op de kop af 5 weken lang, de verlichting in de school hier tegenover in één lokaal 24 uur brandt! Gedurende de nacht dus ook, al vijf weken wordt de klas verlicht ( misschien een storing, een defect lichtknopje of wat dan ook) maar als we het logisch gaan bekijken, iets wat meer mensen zouden moeten doen trouwens, wordt er met veel meer maten gemeten dan dat de bedoeling is!

Als men afspreekt dat we ons allemaal aan regels moeten houden, dan vind ik dus dat dit ook gebeuren moet, uitzonderingen daargelaten! Alleen vind ik net zo goed dat een overheidsgebouw geen uitzondering is, dus zou het best netjes zijn als ook daar de regels werden nageleefd!

Schrijver: An Terlouw, 11 januari 2023


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.5 met 14 stemmen 112Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
11 januari 2023
Ada, ik heb geen thermostaat, maar wel een meter waar je de stand op kunt zien! Er is geen verwarming aan! Maar zoals je las, doen veel mensen er niet aan mee! Dank voor je reactie! Altijd leuk….
Naam:
Ada Lit
Datum:
11 januari 2023
18.5 gr. Staat hij hier

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)