Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het begin en het einde van de verkoop

En zo zit Koningsdag er voor de mensen die op deze zonnige dag hun spullen wilden verkopen er weer bijna op. Kijkend uit het raam zie ik diverse mensen aan het opruimen. Ze hebben of genoeg verkocht of ze hebben het nu wel gehad…
Hier en daar dreinende kinderen…

Ondanks de beloofde vorst in de nacht werd het toch een zonnige dag, een gezellige dag ook, met een ongekende hoeveelheid zooi, die aan de man en vrouw gebracht werden…
Huilende kinderen…

Als we over de kleurige toestanden rijden, hoor en zie je van alles en nog wat. Het beste van de dag is toch wel de meest leuke opmerking van:
Zeg buurvrouw (het ene naast het andere kleedje) heb jij de baby nog? Antwoord: die heb ik net verkocht…

Geen huilende denk ik zo, of misschien wel? Ik denk dat ze een pop bedoelde want een baby op een kleedjesmarkt in de verkoop, dat waren we nog niet eerder tegengekomen..

Het publiek verandert nu, de mensen van vanochtend naar begin van de middag is anders, raar maar waar..daar waar je vanmorgen met veel moeite bij de kleedjes en kraampjes komen kon, met een blik wierp en doorging, zijn er nu mensen met complete boodschappentassen die voor een prikkie de eigenaar van de spullen af helpt…

Geen kinderen meer te horen, die zijn grotendeels afgevoerd naar huis, moe en wel. De mensen gaan opruimen, althans ze ruimen op wat ze nog mee willen nemen. Wat ze niet meer willen, blijft achter als stille getuige van een zorgeloze Koningsdag die ook nog zonnig was.

Auto’s rijden weg, rommel achterlatend, een enkeling pakt hier ook nog wat van weg, de rest is voor hen: die worden ingezet om de plaats weer helemaal op te ruimen, die mensen beginnen over een paar uur, trotseren de achtergelaten veldslag en gaan aan de slag.

De stilte keert weer…

... Koningsdag 2023 ...

Schrijver: An Terlouw, 27 april 2023


Geplaatst in de categorie: koningshuis

3.2 met 11 stemmen 172Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ineke Dijkhuis
Datum:
28 april 2023
Leuk geschreven, An.
Heel graag gelezen.
Naam:
Han Messie
Datum:
28 april 2023
Email:
hmessielive.nl
Even een heftig maar kortstondig feest. Gelukkig hebben de mensen daarna geen moeite om de draad van het daagse leven weer op te pakken. An, laat voortaan maar elke Koningsdag wezen, elk jaar weer, zoals je het in jouw verhaal beschrijft.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)