Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

MEEGESLEURD

In het mooie stadspark van Antwerpen wandelde een klein meisje met haar ouders. Opgetogen raapte het kind heel wat gevallen eikels op en stopte deze in een plastic zakje. Daar bovenin lag het allerkleinste eikeltje. Gelukkig dat het zo niet in de verdrukking kwam!
Het werd donker om de eikels. Na een tijdje klonk er gebonk. De vruchtjes in de zak trilden en botsten tegen elkaar aan.
De trein stopte in Blankenberge. Vader, moeder en dochter liepen door de stad, naar de duinen toe.
"Aaahh," de zee!" riep het meisje luid. Met een wilde beweging haalde ze het plastic zakje vanonder haar jas. Te wild! Alle eikels rolden over het zand en door het gras. Snel genoeg werden ze weer bijeen geraapt. Maar dat ene kleinste eikeltje... Dat werd over het hoofd gezien en bleef op het duin.
"Heerlijk," dacht de eikel. "Straks zal ik hier splijten en wortel schieten. Later word ik een mooie, hoge boom, die steeds over het oneindige water uit mag kijken."
Maar spoedig verdween die mooie gedachte. Een geweldige stormwind kwam vanuit de zee. Het zand stoof op. De eikel werd de lucht in geblazen, landinwaarts voortgeduwd. Daarbij begon het hard te regenen. Ronddraaiend en slingerend danste de eikel op de waternevels.
"Wind en regen, wat zijn jullie een boosdoeners!" schreeuwde de eikel. "Ik had daar bij de zee willen blijven!"
"Doet het er zoveel toe waar je terechtkomt?" pufte de wind.
De regen spotte: "Je mag blij zijn met het reisje dat we jou geven!"
Eindeloos lang leek die natte vlucht op de wind. Tenslotte landde de eikel ergens in de Ardennen, bovenop een rotsachtige helling.

Heel wat jaren verstreken... Een eikenboom met wijde kroon overhuifde de rotsen beneden hem. De trotse boom prevelde tussen zijn ruisende bladeren:
"Die vermeende boosdoeners van eens hebben mij op een plaats gebracht, waar ik geweldig woon. Vogels zingen binnen mijn takken. Ze hebben een mooi klankbord aan de rotsen waar ik op sta.
Laat de wind straks mijn vruchten brengen waar het hem belieft. Hun toekomstig tehuis mag altijd een verrassing zijn."

Schrijver: Han Messie
5 juni 2023


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.0 met 1 stemmen 261Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)