Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Horizon van het vergeten woord

Het was onduidelijk waar ik het kon vinden. Ze hadden mij er wel over verteld, maar ik had te veel aan mijn hoofd om het te onthouden. De laatste tijd waren de indrukken vermoeiend, er was zoveel tegenslag onderweg.
Ik stond in een telefooncel in een land zonder naam. Ik belde je op, maar je was er niet. Iemand had je achter de horizon geplakt. Tussen de dansende marionetten zonder geweten, in een kleurrijk gevangenispak. Je zat achter een raam. Ik belde iemand anders, maar ook die was niet in huis.
Er zat niets anders op dan weer een avond voor de buis. Er was een programma over geheugenverlies. Het leek me handig wanneer je het verleden kon wissen. Het scheelde een heleboel onnodige gedachten. Ik deed de televisie weer uit, ging opnieuw de straat op, naar de telefooncel die aan het einde op het plein stond.

Er bestonden geen mobiele telefoons in die tijd. Je was altijd afhankelijk van een kabel. Iemand die een vaste telefoon had of een telefooncel. Er werden vaak brieven geschreven, maar altijd achter die horizon waar jij verbleef zonder mijn zorgen. Ik had mijn laatste postzegel gebruikt, het laatste schrijfpapier volgeschreven.

Mijn enige kwartje had ik aan je besteed. Er viel tot mijn verbazing een muntstuk uit het apparaat op de grond. De glazen van de cel waren beslagen. Ik zag de taferelen op straat weemoedig aan. Er waren kraaien aan de overkant langs de slootkant.
De mensen liepen hier voorbij om winkels te bezoeken. Misschien kochten ze iets.
Zonder jou had ik niets meer nodig. Ik raapte het muntstuk op en draaide opnieuw jouw nummer.
Het was onduidelijk waar ik het kon vinden. Het land waar je naar toe was gegaan. Ik stelde me voor dat ik jouw stem weer kon horen, maar er kwam geen verbinding tot stand. Moedeloos liep ik terug naar huis. Iemand had je achter de horizon geplakt en iets vertelde mij dat ik die persoon dankbaar moest zijn.

Schrijver: Violette Zandheuvel
15 juni 2023


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

4.0 met 2 stemmen 447Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
16 juni 2023
Email:
hmessielive.nl
Tegenslag, verdriet, en lang dubben... Tenslotte was het toch meer een opluchting.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)