Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Geertje

Het was weer eens zo ver. Geertje had de jas nog niet eens uit, ze stond nog in de gang en ze hoorde het geschreeuw al weer. Altijd waren haar vader en haar moeder ergens kwaad over en van de 7 dagen in de week waren er gemiddeld 5 dat ze elkaar de huid volscholden. Waarom die twee ooit met elkaar getrouwd waren…..

Vorig week op zaterdagavond was het weer goed raak. Pa was vermoeid van een week werken en hij had gedacht een rustige, gezellige avond te kunnen hebben, maar moeder was op het idee gekomen om eens even uitgebreid te gaan afwassen, want er was heel veel servies dat nooit gebruikt werd, maar dat volgens haar nu toch eens schoongemaakt moest worden. Zodat het in de open keuken naast de woonkamer een langdurig gekletter en gerommel van glazen, kopjes en borden was, afgewisseld met hardhandig geklap van keukendeurtjes, waarbij ma ook nog elke 5 tellen de kraan open en dicht draaide, wat een gebonk in de leidingen gaf.
Het eerste uur had pa zich nog ingehouden, maar toen het na anderhalf uur nog een leven als het laatste oordeel was, barstte hij uit en had geroepen: “Ben je nou ook eens klaar, ik wil rust gvd.”
Waarop moeder had geschreeuwd, dat hij een vieze,vuile, luie kankerpit was die haar al het werk liet doen. Toen was pa vloekend en met de deuren slaand naar boven gegaan en ma had met haar dikke reet op de bank geslapen.

De hele zondag had ma rondgelopen met rode, tranende ogen en pa met een kop als een vergiet en ze hadden de hele dag geen woord gesproken. Geertje was maar zo veel mogelijk naar vriendinnetjes in de buurt gegaan. Op maandag was de bui al weer wat overgetrokken en op dinsdag leek alles weer koek en ei, pa gaf ma zelfs af en toe wel weer eens even een klapje voor de kont en dan giechelde mama zelfs…, ja, het leken wel verliefde tortelduifjes, maar Geertje wist wel beter…..hoe jong ze ook was…..de volle zwaarte des levens rustte reeds op haar tengere schouders.

Nu kwam Geertje uit school en het was weer mis. Waar zou de ruzie nu weer over gaan? Wat kon het haar ook schelen, ze ging maar niet eens de woonkamer binnen…..Ze wilde de trap op lopen, maar wat hoorde ze nu…..Ze hoorde haar vader schreeuwen: “Jij moest zo nodig Geertje adopteren, terwijl je gvd je niet eens kan redden met dat kleine beetje huishouding hier.” “Wat moest ik dan”, raasde moeder “wou je het kind van mijn zus soms in een weeshuis stoppen, jij vuile klootzak?” Als versteend bleef Geertje enkele seconden staan….. Toen stormde ze de trap op naar haar slaapkamer en stortte zich snikkend op bed…...

Schrijver: Boris, 7 juni 2002


Geplaatst in de categorie: ouders

2.9 met 43 stemmen 2.717Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
sjon
Datum:
26 november 2002
Email:
skeeler19hotmailcom
Een zeer mooi verhaal, dat erg aanspreekt en erg pijnlijk is om zo te ontdekken!
ik wens jou veel hoop en sterkte toe.
Naam:
Martine
Datum:
8 juni 2002
Email:
Martinestalshotmail.com
Een zéér mooi verhaal, echt waar!!!
Het is zeker niet fijn om zoiets van uw ouders te horen,
maar hopelijk gaat nu alles weer beter bij uw thuis en is er weer liefde in het huis!
Nog véél sterkte!!!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)