Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

vergeten

ik loop naar je toe, ik kus je maar het is niet meer hetzelfde, je bent een ander, een vreemde? je bent niet meer wie je was, ik herken je niet maar, maar herken jij mij nog wel, ik betwijfel het.
Wazig kijk je voor je uit, ik slik mijn tranen weg, wat erg om jou zo te zien, degene die mij vroeger alles leerde moet ik nu te eten geven - ik moet je mond afvegen zoals een moeder dat bij haar kindje doet. ik moet je troosten als je niet meer weet waar je bent en vooral wie je bent, wie wij zijn, en wie die mensen in witte jassen zijn.
Je leeft in het verleden, het heden kan je nix meer schelen, je weet het niet eens meer, je hebt er geen benul van, je weet niet dat ik een kindje krijg, het maakt je ook niet uit.
Ik leg mijn handen rond mijn dikke buik, je kijkt ernaar en vraagt waarom ik dat doe. Tranen lopen inmiddels ove mijn wangen, om jou zo te zien, jou te behandelen als een klein kind. Te weten dat jij nooit je kleinkind in jouw armen zal hebben, te weten dat jij nooit een eerste lachje zal zien. Wat afschuwelijk.
Nu ik daar sta met tranen die over mijn wangen rollen, met mijn handen op mijn buik, denk ik terug aan mijn kinderjaren, vol vreugde en plezier, je hebt mij alles gegven wat je kon en nu zie ik je als een vreemde? Dat mag en kan niet.
Ik kom bij je zitten, nog steeds huilend maar vertel je over vroeger, over hoe het was in mijn jeugd, dan vertel ik je over mijn kindje, even lijkt het alsof je het door hebt, je kijkt naar mijn buik en voelt eraan, je begint zachtjes te huilen. Je kijkt me plotseling weer aan en zegt dat je van me houdt. Ineens zijn de tranen weer weg en kijk je weer wazig voor je uit. Maar toch dit moment zal ik nooit vergeten.
Een maand later is het over, je bent zachtjes en vredig in je slaap overleden; nu de dag van jouw begrafenis sta ik met mijn veel te dikke buik aan je graf, de zon breekt door en tranen rollen over mijn wangen. Toch heb ik er vrede mee en denk ik terug aan die maand geleden, wat je zei en wat je deed, nooit zal ik je vergeten, ik zal altijd van je houden...

Schrijver: bloempje, 17 mei. 2003


Geplaatst in de categorie: afscheid

4,2 met 13 stemmen 2.975Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)