Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Jaloezie

Ik voel me zoals ik me in geen jaren heb gevoeld. Ik ben zo vreselijk verliefd. Verkeerde uitdrukking, want is verliefd zijn vreselijk? Niet bepaald! Het is heerlijk, overweldigend, moe makend en energie gevend tegelijk. Jammer dat er zo nu en dan weer een oude slechte eigenschap de kop opsteekt; jaloezie.

Ik probeer het te onderdrukken, probeer me te herinneren hoe hij gisteren nog zei dat hij zoveel van me houdt, zijn leven met me wil delen. Toch knaagt het aan me. Niet constant, maar als ik niet bij hem steekt het af en toe de kop op. Ik word er moe van, weet niet hoe ik hier mee om moet gaan, ben boos op mezelf dat ik jaloezie en onzekerheid vat op me laat krijgen. Waarom ben ik nou zo onzeker? Kleine dingen....hele kleine dingen waarschijnlijk. Een foto die ik in zijn PC zie als ik bij hem ben in het weekend, een foto van een meisje dat ik niet ken. Wie ze is? Geen idee. Durf ik het hem te vragen? Nee, natuurlijk niet. Dan zou hij denken dat ik heb zitten snuffelen en zoeken, terwijl ik hem zomaar tegenkwam bij de pas geopende documenten. Het feit dat hij niet zo blij uit de auto stapt terwijl hij net een uur in de file heeft gestaan. Logisch, maar toch voel ik me onzeker, want...is hij dan niet blij om me te zien?

Ik stuur hem een sms om te zeggen dat ik me onzeker voel en krijg als antwoord dat ik daar geen reden toe heb. Ik ben tenslotte de liefste en de mooiste en hij houdt zielsveel van me. Tranen van geluk om deze simpele woorden en ze slepen me weer door dit stukje onzekerheid. Maar waarom kan ik nou niet gewoon verliefd zijn, lekker verliefd zijn?! Zo verliefd dat het me energie geeft, zonder dat het me onzeker maakt en het me energie kost. Ooit gaat het me lukken. Op een dag ben ik niet meer jaloers en onzeker. Maar die dag zal nog even op zich laten wachten ben ik bang.

Schrijver: naughty redgirl, 30 september 2003


Geplaatst in de categorie: liefde

2.4 met 17 stemmen 2.232Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
kim
Datum:
20 april 2004
Email:
kimpeelmanmsn.com
super super mooie tekst
kheb hem nu wel al zeker 3 maal geprint
heb er al een wedstrijd mee gewonnen en blablabla
ik was vroeger ook zo niet tegenover mijn lief maar tegenover een vriendin das stukken erger
4 jaar lang en de laatste 2 jaar besefte ik dat ik verkeerd bezig was en is het stilaan weg gegaan alof die vriendin alleen van mij was en toch stoorde haar dat blijkbaar niet
kwas echt wel zielig achteraf gezien.
'kzeg niet dat jij dat bent daaarvoor is je tekst te mooi en ga je niet extreem op zoek naar "bewijsmateriaal"
maar echt waar mooie tekst
Naam:
Arianne
Datum:
15 oktober 2003
Email:
arianne_76hotmail.com
Heel erg herkenbaar en daarom dus... mooi!
Naam:
an
Datum:
2 oktober 2003
Email:
an.terlouwhetnet.nl
Mooi hoor en niet zo onzeker zijn. Denk erom, van jaloezie wordt je van binnen én buiten lelijk. Succes.
Naam:
Channah Brooks
Datum:
1 oktober 2003
Email:
Channahnewyork.com
Ik heb echt hetzelfde probleem en ik denk daarom dat ik deze tekst echt heel mooi vind.
Het lijkt net of ik dit bedacht heb, want deze situatie heb ik meerdere malen meegemaakt.
Ik vind dit een 10 waard!
Bah, jaloezie!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)