Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Verliefd zijn....

Het is een dood normale dinsdag. Ik zit op mijn werk. Er is weinig te doen, maar toch zit ik starend voor mijn beeldscherm alsof ik de meest drukke persoon van de wereld ben. Mijn hersenen werken harder dan wanneer er een flinke stapel werk op me ligt te wachten.
Een collega zit tegen me te praten, maar zijn woorden komen niet binnen. Het enige wat ik kan uitbrengen is een willekeurige ja of nee. Maar waar ik nu op geantwoord heb, weet ik niet.

Mijn gedachten springen in een steeds hoger tempo op en neer tussen een immense blijdschap en een bedrukt onzeker gevoel. En naar mate die ambivalente gedachten toenemen, lijkt het of ik het steeds drukker krijg, daar in die kantoortuin. Mensen beginnen me te mijden omdat ze echt geloven dat ik zo druk bezig ben. Daardoor heb ik het gevoel dat ik alleen ben en langzaam zak ik weg in een soort trance waarbij de omgeving volledig vervaagt. De enige gedachte die nog helder door komt ben jij…. Alleen in wisselende stemmingen. Het ene moment dat heerlijke zweverige gevoel alsof je alles aan kan en de meest gelukkige persoon van de wereld bent, het volgende moment die onzekerheid.. Waarom mailt ze niet, waarom sms’t ze niet. En wanneer dat dan toch gebeurd, is het verwachtingspatroon zo hoog dat elk lief woordje wordt terug gebracht naar een niveau, alsof je net een stevige ruzie hebt gehad.
Ik moet er maar mee leven! Ik weet ook dat het ambivalente gevoel minder zal gaan worden. De richting die het opgaat is alleen nog onzeker. Ik hoop dat het heerlijke gevoel van alles aankunnen de overhand zal hebben, maar dat ligt aan een heleboel factoren. Vooral bevestiging van je gevoel is hierbij heel belangrijk. Een ding is zeker de toekomst zal het leren.

Liefde is elkaar los laten en de ruimte geven die men nodig heeft… Een stelling waar ik helemaal achtersta! Alleen wanneer je verliefd bent is het zo moeilijk om je hier aan te houden. Het liefst zou je altijd bij de persoon in kwestie willen zijn, tenminste dat zegt je gevoel. Verstandelijk weet je dat je rust moet inlassen en jezelf niet gek moet maken. Deze gedachten vormen de basis van een volgend dilemma en een wisselende gedachte. Dit gaat maar door en door en zo tolt je hoofd en krijg je het gevoel alsof je de hele dag flink aan een joint heb zitten zuigen….. Alleen dan met een wisselende up- en down-trip.

Verliefd zijn, bijna een synoniem voor ambivalentie. Ik probeer maar een voetje op de grond te houden wanneer die roze wolk me weer meeneemt. Maakt het heerlijke gevoel wel iets minder, maar de val is in iedergeval ook niet zo hard, wanneer mijn gevoel niet beantwoord zal worden………

Schrijver: Dirk-Jan van der Pol, 14 okt. 2003


Geplaatst in de categorie: liefde

3,3 met 16 stemmen 2.581Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
roberta
Datum:
20 nov. 2003
Email:
rbroeckworldonline.nl
Je moet wel heel saai werk hebben om zo'n prachtige tekst te kunnen schrijven. Liefde is niet elkaar loslaten maar juist je laten gaan bij elkaar, luisteren, praten, proeven, huilen en lachen. Volg je hart en laat je gek maken!
Naam:
rients van buren
Datum:
20 nov. 2003
Email:
rientsvanburenhotmail.com
Verliefd zijn, heeft zijn goede en zijn slechte kanten. Als je gewoon lekker aan het werk bent, kan verliefd zijn irritant zijn, immers, er komt niet zoveel meer uit je handen. Waar het om gaat, is dat je het in goede banen leid, door je je er overdag niet aan over te geven en juist 's avonds met dubbel enthousiasme ervoor te gaan.
Naam:
Arianne
Datum:
15 okt. 2003
Email:
arianne_76hotmail.com
Geweldig stuk tekst wat je op een doodnormale dinsdag hebt geschreven... Je gevoel zo mooi verwoord en als allerlaatste... heel herkenbaar wat er staat!
Ik hoop nog veel van je te mogen lezen, is het niet hier dan wel ergens anders!


Naam:
willeke
Datum:
15 okt. 2003
Email:
willekeknopperthotmail.com
Ja, we kennen het allemaal. Elke keer opnieuw wil je even bevestigd krijgen dat de ander ook gek op jou is. Dan kun je weer vooruit, hoewel die bevestiging steeds weer opnieuw nodig zal zijn. Goed omschreven, heel herkenbaar. Altijd goed om te weten dat niet alleen jij gek bent als je verliefd bent... nee hoor, we kennen het allemaal!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)