Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De witte vlek

Het geluid van de Franse comtoise is eentonig en brengt me haast onder hypnose. Hoewel het lijkt, of de slaap me in zijn greep heeft, zijn mijn ogen wijd open en staren zonder knipperen recht vooruit. Mijn geest concentreert zich op één punt: een witte vlek op de schoorsteenmantel boven de open haard.

De witte vlek staart terug, treitert me en daagt me uit. Ik zie ogen die me spottend aankijken. Er verschijnt een mond met een verstarde grijns om de smalle lippen. Een mond die woorden vormt. De woorden worden zinnen, krijgen betekenis.

Ik proef elke letter, hoor het nauwelijks verholen leedvermaak in de krakerige stem. Ik herken het gezicht en de stem van mijn leraar: "Je kunt het weer niet! Stel je voor: Lena die iets presteert! Dat wonder wil ik meemaken!" Zijn stem gaat over in schreeuwen. Spuugdruppels spuiten in mijn richting.

Dan wordt de stem sarcastisch, zacht en snijdend. Hij lacht treiterend. Hij mag me niet, nee ik denk zelfs dat hij me haat. Net zoals ik hem haat. Zulke gevoelens komen meestal van twee kanten.

Ik blijf staren naar die witte vlek. Waarom doe ik niets? Mijn benen lijken verlamd, mijn hart bonst in alle vezels van mijn lichaam, mijn handen trillen.

Een uur geleden heb ik hem daar neer gezet. Hij wacht. Wacht op het mes, dat kordaat en snel zijn werk zal doen. Maar ik kan het niet. Nog niet.
Ik had hem daar nooit neer moeten zetten, had moediger moeten zijn. Maar ik was laf, durfde niet.

Tik, tak, tik, tak. Ik schrik op. Tel de metalen slagen van de oude comtoise. Een-twee-drie-vier. Vier uur. Om klokslag drie zette ik hem daar neer.
Waar is dat uur gebleven? De wijzers van de klok vervolgen hun eentonige weg. De weg van het verleden, het heden en de toekomst.

Ik word wakker, kom bij uit mijn hypnose. Wild snijd ik de witte envelop open. Alle haat voor mijn leraar, die me jaren gepest heeft, leg ik in deze handeling
Het kost me al mijn kracht, maar mijn wraak is zoet als ik de letters spel:
G E S L A A G D.

Schrijver: Lena, 8 juli 2004


Geplaatst in de categorie: pesten

2.4 met 21 stemmen 2.496Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)