Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

toch maar weer haring

Het was weer zo'n dag: Piet had regen voorspeld en oh jee, het werd prachtig weer. Daar hadden we natuurlijk niet op gerekend! Aan de slag dan maar; papje gemaakt, saus gemaakt, de boel opgeruimd en snijden maar!
De eerste klanten kwamen al vrij snel. Heel gezellig om elke week weer dezelfde mensen te zien, even bij te kletsen en de laatste nieuwtjes uit te wisselen.
Er waren - zoals elke week- ook weer nieuwe mensen die wij nog nooit gezien hadden. Dat mocht de pret niet drukken; we weten altijd wel een gezellig babbeltje te maken!
Degene op wie ik aan wachten was, kwam niet. En dat was jammer, want op de een of andere manier wilde iedereen haring hebben vandaag. En die ging dus snel op!
Om een uur of drie - ja, onvoorstelbaar!! - was de haring op. En toen kwam Nico.
Ik was al bang dat hij linea recta rechtsomkeert zou maken wanneer hij hoorde dat zijn favoriete visje op was. Het verbaasde me dat hij om kibbeling vroeg. Hij heeft het gezellig aan de kraam opgegeten. Zou hij dan toch...Na de genante vertoning van gisteren zou hij toch wel moeten doorhebben wat er in dit hoofdje speelt....Of hij heeft het gedicht niet gelezen of hij heeft het niet goed gelezen..jij mag het zeggen.

Een zucht van verlichting en teleurstelling nadat hij zijn hand had opgestoken, de wekelijkse knipoog had gegeven en weer in zijn auto was weggereden. Jeetje Nico, weer een hele week wachten? Maar dan hebben we het weer, dus dan toch maar weer haring?

Schrijver: Hilde, 28 aug. 2004


Geplaatst in de categorie: werk

1,5 met 4 stemmen 984Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)