Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Tussen twee

Ik wist dat het ooit ging gebeuren. Hij wist dat het ooit ging gebeuren. Iedereen wist het en niemand wist hoe we dat tegen zouden moeten houden.

Maandag. Toby kwam na een week zomerkamp thuis met een diep ongelukkig gezicht. Ik vroeg me af, en mijn vrouw ook, wat er was. In de brieven en de telefoontjes had hij vrolijk geklonken en verteld over allerlei dingen zoals kampvuurtje stoken en bomen klimmen.
Daar was niks meer van over, van die vrolijkheid. Met een klap sloeg hij de huisdeur dicht, met een klap kwam zijn tas in de gang neer en hij bonkte naar boven. Van boven klonk vervolgens nog een luide bonk.
Ik besloot naar boven te gaan.

'Jochie. He jochie, wat is er?' Kwade ogen, diepe ellende. 'Er was een meisje, pa...' 'Ach jongen toch.' Ik keek naar hem. Niks vreemds aan te zien, maar ik wist beter. Zijn afwijking maakte hem zo triest.
Er was geen sprake van een meisje, niet zolang hij vanalles wat had, een piemeltje met schaamlippen en borsten, een zware stem en baardgroei.
Ik kon niks voor hem doen. Niemand kon iets voor hem doen. Ik hield zijn hoofd tegen mijn buik. Mijn T-shirt werd langzaam warm en nat.

Schrijver: Douwe, 29 aug. 2004


Geplaatst in de categorie: verdriet

2,0 met 6 stemmen 1.542Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ridzerd
Datum:
30 aug. 2004
Email:
rmvdhome.nl
Annet heeft misschien wel gelijk dat het verhaal wat uitgebreider had kunnen zijn, maar ik zelf heb bij meer uitgebreide verhalen vaak dat het me al snel begint te vervelen. Dit verhaal kon mij wel boeien en het gevoel komt goed over. Ik heb dan ook een 10 gegeven.
Naam:
annet burgers
Datum:
30 aug. 2004
Email:
burgersannettehotmail.com
Hoi! Je verhaal laat érg veel vragen open. Ik snap wel dat voor jou (eigen beleving?) het gaat om het gevoel(verdriet), maar als lezer, die de situatie niet kent, zou ik het prettig vinden als het verhaal iets uitgebreider zou zijn geschreven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)