Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Extremistocratie

Waar moet het heen met een samenleving waarin mensen die gebruk maken van hun recht op vrijheid van meningsuiting gestraft worden met de dood door iemand die het recht in eigen handen neemt.
Vrijheid van meningsuiting is een van de draagstenen, een van de pijlers waarop onze democratie rust, en als die pijler weg is is er geen fundament meer voor een goede samenleving.
De tijden staan op het punt fundamenteel te gaan veranderen, het extremisme gaat ons beperken in onze vrijheid want zodra we iets verkeerds zeggen uit zich dat in geweld in plaats van in woorden.

Dan leven we niet meer in een democratie maar letterlijk in een extremistocratie, want voor alles wat we zeggen dat hen niet aanstaat kunnen we worden gestraft. Zo gauw de extremisten dit zomaar kunnen doen, iemand vermoorden omdat hij de democratie in stand hield, is er niet alleen een aanslag gepleegd op een mensenleven, maar ook op ons allen, alle inwoners van Nederland, omdat wij de democratie zijn en op zijn plaats houden.

De extremisten maken ons land kapot, door het extremisme is het geweld toegenomen in Nederland en dat is een omwenteling die, als we nu niet handelen, het einde betekent van onze vrijheid. Extremisme is een belachelijke en beangtigende manier van geloofsuitdraging en als dit met geweld gepaard gaat is die manier dus ook dodelijk en daarom verachtelijk.

Gaat het er in deze samenleving zo uitzien dat een Christen zich moet laten uitschelden voor Christenhond, daar niets tegen mag doen, en dat een moslimextremist zomaar iemand mag vermoorden, de lafste en meest verachtelijke manier om een debat te sluiten?

Het debat over extremisme moet meer dan eens worden gevoerd, aangewakkerd, men moet meer dan eens zijn mening zeggen opdat nooit iemand zal vergeten waarom iemands mening hem fataal is geworden, dat dit nooit meer mag voorkomen in een land waar extremisme nooit de dienst zal mogen uitmaken en waar extremistocratie hopelijk nooit in het woordenboek zal worden opgenomen, omdat het helemaal nooit meer van zich zal laten horen.

Schrijver: V.Timber, 13 februari 2005


Geplaatst in de categorie: vrijheid

2.6 met 16 stemmen 1.471Er zijn 5 reacties op deze inzending:

Naam:
Christien Damman
Datum:
14 februari 2005
Email:
c.a.j.dammanhome.nl
Hoe wil je handelen? Hoeveel extremisten telt Nederland?
En hoe bang heb jij je (God mag/zal het weten)bang laten maken?
En nog een, ik ken ook niet extremisten die een Christen uit maken voor Christenhond, nou en, dan weet je toch gelijk wat je voor je hebt?
Mijn vader zei altijd: wie lacht niet, die de mens beziet!
Naam:
max Gortzak
Datum:
14 februari 2005
Email:
max_gortzakhotmail.com
Ik zie nergens iets staan over nuances, en ook niet over rechters die iets moeten beoordelen, kan aan mij liggen hoor, verder naar mijn mening een sublieme tekst, publicatie in de krant waardig.
Naam:
Wingman
Datum:
14 februari 2005
Email:
Goeie wake-up call. Ga zo door! Mensen moeten weten wat voor gevaren er schuilen in onze huidige maatschappij. Laten we het gezag respecteren (we kiezen het immers zelf), maar wel kritisch blijven naar waar het toe leidt.
En laten we alsjeblieft niet de tijd vergeten waarin onze regering alle beslissingen moet nemen.
Naam:
Jerry Panday
Datum:
14 februari 2005
Email:
jerrypandayhotmail.com
Welke rechter bepaalt in dat geval wat genuanceerd is en wat niet?
Welke wet legt de nuance vast?
Naam:
Annejan Kuperus
Datum:
13 februari 2005
Email:
ajkuperushotmail.com

'k Zou graag willen pleiten voor vrijheid van genuanceerde meningsuiting!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)