Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De Sapvast

In de categorie als je goede voornemens hebt, kan je er net zo goed voor Oud en Nieuw aan beginnen, stond ik 29 december gewapend met flessen wortelsap (!!) op mijn werk.
Ik was opgestaan met jûs en kruidenthee en wat voelde ik mij gezond.
Na 2 uur achter de computer begon de ellende: ik wilde koffie. Mijn ogen dwaalden af en ik zat als een dolle te gapen. Ik schonk mijzelf nog een kopje groene thee in, schakelde over op enkele verfrissende RSI-oefeningen en begon met hernieuwde moed met mijn twaalf pagina’s tellend verslag. Nog geen vijf minuten later keek ik met grote verlangende ogen naar het dampende bakje automaatkoffie. Die geur, die kleur, die laffe metalige afdronk…
“En?”zei mijn collega, “heb je al honger?” Ze trok een doos handgemaakte bonbons- een overblijfsel uit het kerstpakket- te voorschijn. Naar waarheid antwoordde ik ontkennend. De volle romige smaak van smeltende donkere chocola kon me gestolen worden. Dat lullige rode plastic bekertje schreeuwde mijn naam. Ik was Alice in Wonderland: voor mij stond het bekertje met DRINK MIJ.
Ik dronk de gezondste drinkbouillon die ik had kunnen vinden en tikte al gapend verder. Uit mijn schouders en onderrug kwam een stekende pijn opzetten die zich vestigde in mijn hoofd.
De kater die zich tijdens de kerst niet had laten zien, kwam uit mijn tenen. Misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn. De man met de hamer in optima forma. Ik dronk water, ik dronk groentensap, ik waagde me nogmaals aan de onbeschrijfelijk smerige drinkbouillon.
Vijf uur later zat ik met gillende koppijn in de trein met een tas vol bonbons trots te zijn op mezelf. Ik had me niet laten verleiden tot zondigen.
Nog geen half uur thuis bleek het “that time of the month”, nog geen uur later had ik de gehele doos bonbons leeggegeten en een overheerlijke cappucino ter begeleiding gedronken.
Mijn hoofdpijn was spontaan verdwenen.

Schrijver: Muze, 21 feb. 2005


Geplaatst in de categorie: vrouwen

1,5 met 2 stemmen 820Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)