Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

ONZE MAN 11

Stille genieter

Tijdens de wandeling door het verpleeghuis streken ze neer in een echt bruin café met ouderwetse schemerlampjes tegen een houten wand, een oude tapkast en in de hoek een biljart. Terwijl hij om zich heen zat te kijken hoorde de man zijn naam noemen, met de vraag wat hij wilde drinken.
‘Een jonge klare graag’, zei hij zonder enige aarzeling.
‘En doe mij maar een advocaatje met veel slagroom’, zei de vrouw die naast hem zat nogal gretig, alsof ze bijna niet meer kon wachten. Even later zat de man rustig te nippen van zijn borreltje. Af en toe keek hij met een heimelijk genoegen naar zijn buurvrouw die met haar wijsvinger het laatste beetje geel uit haar glaasje naar binnen zat te werken. ‘Lekker’, zei ze met een knipoog naar hem, en met haar tong likte ze nog wat slagroom van haar lippen.

Het was weer tijd om op te stappen. De man ging staan en reikte de vrouw bij haar pogingen om omhoog te komen hoffelijk de hand. Stevig gearmd liepen ze de andere bewoners achterna. Zijn tafeldame zichtbaar nagenietend van het advocaatje en hij stilletjes van haar.

Schrijver: bert van der linden, 31 maart 2005


Geplaatst in de categorie: ziekte

3.8 met 4 stemmen 954Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Muze
Datum:
1 april 2005
Email:
mailevahotmail.com
Mooie korte observatie. Heb stil genoten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)