Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

DE ZEBRA EN DE LEEUWIN

Op de uitgestrekte savanne van wild Afrika leeft Thomas de Zebra. Hij is nog jong en wil graag een vrouwtje veroveren. Hij gaat een beetje buiten de kudde lopen en eet op een dag teveel van de jeneverbessenstruik. Hij wordt er helemaal wild van in de kop en rent aan een stuk door. Hij probeert wat te eten maar dat is een brandnetel. Nu heeft hij ook nog een blaar op de tong. Hij schaamt zich rot en gaat uit nood naar de Toverheks in het buitenste woestijngebied. Die geeft hem korreltjes om rustig te worden en hij blijft er een half jaar wonen. Dan gaat hij terug naar zijn familie. Toch is Thomas de Zebra wat veranderd, hij is lang niet meer zo vrolijk.
Op een dag komt hij een bordje tegen langs de savanne. Er staat op “Dierenkonsult vijf cent”. Hier woont de Leeuwin Dina met haar drie jongen. Vader is door de week op stap met de boswachters met de safari-jeep. De zebra denkt, daar moet ik het fijne van weten. De Leeuwin vraagt hem het hemd van het lijf en dat lucht de Zebra op. Ze geeft hem korreltjes mee van de dovenetel gedroogd op een vuurtje van olifantenmest. Dat schijnt hem eerst te helpen. De tijd moet de rest doen, hij zal het wel overgroeien. Na tien maanden van praten plakt de Leeuwin hem nog een pleister op de ziel en zie daar: De Zebra loopt weer in het wild rond. Wel blijft hij nog wat in de buurt van zijn moeder en leest verhaaltjes voor aan zijn zus die hij zelf schrijft.
De zon gaat onder op de savanne. Het is zomer en het is erg warm. Ook komen er nu de eerste regenbuien. De natuur zit ingewikkeld in elkaar, daar zijn de dieren het over eens. Maar moeder natuur zorgt goed voor haar kinderen, weten ook zij.

Kruidig Einde

Schrijver: foppe oostenbrug, 14 aug. 2005


Geplaatst in de categorie: ziekte

1,0 met 3 stemmen 923Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)