Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ik leef! Moet je leven?

Kyra is mijn naam. Ik kom uit Turkije. Uit de plaats Kusadasi. En heb ooit het moslim-geloof gediend.
Dromen zijn meestal zoet. Maar mijn dromen waren niet zoet. Ze waren als hete kolen.
Hete kolen waaraan ik me velen malen heb gebrand.

Op de 15e verdieping van een oud flatgebouw woonde ik als 18-jarig meisje met een 27-jarige man. Ook een Turk. En een ware Allah-aanbidder. Zijn naam was Yusuf. De verschrikkelijkste man die ik in mijn leven heb gekend. Een ware Hitler figuur. O, als je alles toch eens wist. Maar helaas kan ik dat niet vertellen.

Ik heb nooit van Yusuf gehouden. We trouwden in de zomer. Ik was gemaakt vrolijk. En iedereen nam aan dat ik gelukkig was. Maar hoe kun je gelukkig zijn als je niet zelf mag kiezen? Als je niet zelf je leven mag indelen? Nee, ik moest houden van een man met een hart van steen. Een man die een vrouw gebruikte en vernederde.

In onze eerste huwelijksnacht was ik een bang vogeltje. Door mijn moeder was ik nooit ingelicht over het seksuele leven. Yusuf echter wist er alles van. Toen hij aan me zat, begon ik te huilen. Hij lachte me vierkant uit. Ik probeerde zijn lijf van mijn lichaam af te duwen. Hij keek mij aan en zei: ‘Kyra.. je moet je man gehoorzaam zijn’. Toen ik me bleef verzetten sloeg hij mij midden in mijn gezicht en verkrachtte mij. Mijn huwelijksnacht was een ware hel geworden.

De volgende ochtend werd er van mij verwacht dat ik het huis van onder tot boven schoonmaakte. Yusuf keurde mij geen blik meer waardig en verliet het huis. Ik voelde me opgelucht. Maar dat was van korte duur. Hij kwam terug met de mededeling dat hij me een kopje kleiner zou slaan als ik het huis uit kwam. Ik sloeg mijn ogen neer en boog mijn hoofd. ‘Wat heb je hier op te zeggen?’, schreeuwde Yusuf. Ik sloeg mijn ogen niet op maar fluisterde: ‘Ik zal het huis niet uitgaan Yusuf’.


Wordt vervolgd....

Schrijver: Paula, 14 september 2005


Geplaatst in de categorie: geweld

2.9 met 7 stemmen 960Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)