Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Aanslag

Er wordt gebeld.
Ik doe open. Er staat een meisje voor de deur, volledig in het zwart gekleed. Ze vraagt of ze even naar de wc mag. Ik zeg: "Ja natuurlijk, dat is goed." Ze gaat naar de wc. Ik loop terug naar de kamer. Hoor een hoop gerommel op de wc. Wil het eigenlijk niet horen. Ze komt de wc uit. Ik loop naar haar toe, vraag of ze misschien iets wil drinken, ze is tenslotte net naar de wc geweest.

Ik draai mij om, doe twee stappen en voel een keiharde klap op mijn hoofd. Ik draai mij om. Ze heeft een pistool in haar hand en sist: "Ga liggen, snel, op de grond." Ik peins er niet over, trek de voordeur open en roep: "Help!" Het klinkt stompzinnig en er komt dan ook niemand. In verwarring omdat ik niet ben gaan liggen schiet ze langs mij heen en vlucht het huis uit. Ik kijk haar na door het raam. Ze rent weg. Haar zwarte kleren fladderen achter haar aan.

Ik voel bloed in mijn nek, trek mijn overhemd uit en was de kraag op de hand. Daarna gooi ik het overhemd in de wasmachine. Ik ga koffiezetten en zet de tv aan. Er is een aanslag gepleegd in Amsterdam.
's Avonds voor ik naar bed ga doe ik de voordeur op het nachtslot.

Schrijver: Ate Vegter, 15 november 2005


Geplaatst in de categorie: geweld

0.7 met 6 stemmen 792Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)