Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Sigaretje roken met Johnny Depp

Sinds 21 Jump Street heeft hij mijn hart gestolen en ik volg hem ‘ever since’. Behalve dat hij voor mij de mooiste man ter wereld is (in 2003 is hij met zijn 40 jaar verkozen tot ‘the most sexy man alive’) vind ik hem een geweldig acteur. Hij wil zelf niet als sexsymbool gezien worden en speelt dan ook in veel van zijn rollen de meest excentrieke engerds die je je voor kunt stellen (o.a. Edward Scissorhands, Captain Jack Sparrow en Willy Wonka). Maar Johnny Depp blijft Johnny Depp en ik blijf hem volgen. Zijn nieuwste bezigheid is geen film maar actievoeren tegen het verbieden van roken. De Britten en de Amerikanen hebben plannen om het roken in hun landen te verbieden. Een belachelijk plan, zo vindt Johnny boy en daar ben ik het totaal mee eens.

Dat roken slecht is, dat weten we nu allemaal wel. Dat meeroken slecht is, proberen ze ons ook zo duidelijk mogelijk te maken, al is dat alleen zo als je rook in hoge concentraties binnen krijgt. Dat wil zeggen, dat je dan al praktisch een hele dag de rook van je buurman in moet ademen. Maar goed, behalve dat meeroken slecht zou zijn, is het natuurlijk gewoon erg onaangenaam. Toch vind ik dat hier intussen al genoeg rekening mee wordt gehouden, zoals de rookvrije werkplek, veel openbare gelegenheden waar niet meer gerookt mag worden en zelfs in onze voetbalkantine zijn er gelegenheden (vooral als het de jeugd betreft) waarbij de sigaretten in de tas moeten blijven. Prima zo toch?

Waarom het roken helemaal gaan verbieden? Op plaatsen waar er niemand last van heeft, bijvoorbeeld in hun eigen huis, mogen ze wat mij betreft 3 pakjes achter elkaar oproken. Het zijn hun longen, niet de mijne. En in de buitenlucht is de rook zo snel verdwenen, dat je er al bovenop moet zitten om die in te kunnen ademen. Ik vind de ‘verbodsplannen’ dan ook veel te ver gaan.

35 jaar geleden werden sigaretten als snoepjes uitgedeeld en nu word je als misdadiger afgeschilderd als je er eentje opsteekt. Als ze het roken dan willen verbieden, omdat het slecht is voor de gezondheid, kunnen ze alcohol en Mac Donalds ook wel gaan verbieden. Trouwens, overal waar TE voor staat is slecht voor de gezondheid. TE veel eten, TE veel drinken, TE veel sporten, TE veel werken, allemaal niet goed voor de mens. Nee hoor, mensen moeten zelf de keuze kunnen maken of ze willen roken ja of nee. Iedereen weet intussen dat het slecht is voor de gezondheid en als zij het daar niet zo nauw mee nemen, zal het mij een zorg zijn, zolang ze maar rekening houden met de niet-rokers onder ons.

Zelf ben ik met roken begonnen én gestopt toen ik 14 jaar was. Johnny Depp was een kettingroker, maar is inmiddels ook gestopt. Hij wil nu naar Engeland gaan om een ‘rookmarathon’ te houden om op deze manier actie te voeren tegen de plannen van de Britse en Amerikaanse regeringen. Ik denk dat ik er ook maar eens heen vaar. Voor deze ene keer wil ik graag een klein risicootje lopen en samen met ‘good old Johnny’ een sigaretje opsteken. Na al die jaren niet roken denk ik trouwens dat ik er eerder in zal stikken dan dat ik er kanker van zal krijgen.

Schrijver: wendy77, 25 november 2005


Geplaatst in de categorie: maatschappij

1.5 met 2 stemmen 588Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)