Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

1 januari 2006... (deel 2)

'Ze is in de vijver' riep mijn zoon opeens vanuit de verte. 'Maak je geen grapje,' riep ik terug, want het was niet haar gewoonte om zonder het voorafgaand ceremonieel van vele aanmoedigingen het water in te springen en voor het ijs had ze nooit belangstelling getoond. En je weet maar nooit wat een twaalfjarige denkt dat leuk is.

Maar het was wel degelijk juist wat hij zei. Ik zal nooit weten hoe ze er gekomen is; ze moet haast wel op een of andere manier onder het ijs doorgegleden zijn naar het midden van de vijver, om daar pas op het idee te komen haar kop op te steken, dwars door het ijs. Want er zat maar één gat in het hele opervlak en dat was het gat waar het arme dier in lag te watertrappelen. Ze leek heel klein en haar smalle zwarte kopje staarde mij vanuit de verte trouw aan terwijl haar voorpoten als molenwieken bleven malen.
En ik kon niets doen...Ik durfde niet in het water te springen, want ik wist niet hoe diep het was en enige jaren terug was ik al eens in een vaart gesprongen...in februari was dat geloof ik, terwijl mijn zoon, die toen nog een stuk kleiner was, stond toe te kijken. Het ging die keer om een eendekuiken dat dreigde te verdrinken en dat het overigens niet gered heeft. Het was toen een spontane, maar compleet foute beslissing om te springen geweest, want door de kou voelde ik alle kracht met een klap uit mijn lichaam verdwijnen, toen het water zich boven mijn hoofd sloot. Alleen de gedachte dat mijn zoon dit vanaf de wal stond mee te maken en er een trauma door zou oplopen, heeft me toen de kracht gegeven weer boven te komen. Het eendje heb ik nog wel op de kant gekregen, maar dat is later overleden.

'Nu heeft het in ieder geval een warme dood gehad', zei mijn zoon nog troostend...Dit keer stond ik dus aan de kant in paniek te raken en ik voelde me een vreselijke trut omdat ik het water niet in durfde. Mijn mobieltje was leeg, zoals meestal als ik het nodig heb en bovendien wist ik niet eens meer hoe ik het aan moest krijgen.

(deel 2, wordt vervolgd)

Schrijver: Beli, 7 januari 2006


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

4.7 met 3 stemmen 773Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
jos zuijderwijk
Datum:
9 januari 2006
Ik heb van je trilogie genoten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)