Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vuilnisman...?

Terwijl kroegbaas zijn tijd verdoet met een reinigingsaanval op de bierpomp laat ik het nieuws in de krant aan mij voorbij trekken.
Een artikel over ene Filemon Wesselink. Als presentator van het omstreden BNN-programma 'Spuiten&Slikken' nam randdebiel Wesselink de afgelopen maanden zo’n beetje alle drugs tot zich die in Nederland te koop zijn.

Ik heb dat programma wel eens gezien. Nou, als programma’s als “Big Brother”, “de twintig meest in het oog springende borstverprutsingen” of “life&fokking”, al ranzige beeldvervuilingen zijn dan spant Spuiten&Slikken wel de kroon. Welk onder een steen vandaan gekropen stuk ellende dit verzonnen heeft zou eigenlijk meteen gedwongen opgenomen moeten worden in een afkickcentrum voor camerageile onderkruipsels.

Tot mijn verbijstering zegt heer Wesselink in het artikel eigenlijk helemaal niets met drugs te hebben. Sterker nog, en ik citeer: “ik ga één keer per jaar naar de kerk en dat is met kerst. Naar de katholieke kerk want die weten een feestje te vieren.”

Mag ik dan even van mijn stoel vallen? Meneer gaat één keer per jaar naar de kerk.Met kerst!
En de rest van het jaar test hij op tv allerhande drugs, van speed tot coke, van heroïne tot xtc.

Hoe kan het in Godsnaam bestaan dat deze ongelooflijke hypocriet dat allemaal vrij en ongestraft kan doen in dit land. Waar blijven de kamervragen? Waar blijven de drugsbrigades om deze leegschedel met een arrestatie targetteam op heterdaad voor de camera’s weg te slepen?
Mijn hand trilt als ik het kopje koffie optil en dat komt niet door het teveel aan alcohol.

Ik lees het artikel voor aan mijn buurman Prof.Dr.Jansen, wethouder algehele onzin van onze stad. Hij komt net binnen van een werkbezoek aan een afwerkplek. Dat gok ik maar want zijn gulp staat nog open.
‘Ja’, zegt hij. Mijn vrouw keek daar ook altijd naar. Die vond dat een leerzaam programma.’
‘Jouw vrouw is niet toerekeningsvatbaar Jansen. Dus haar mening telt niet.
Ik begrijp nog steeds niet wat je in haar ziet, man’.
Hij kijkt mij minzaam lachend aan terwijl hij een biertje bestelt. Ik zeg hem maar niet dat ik kroegbaas net een volle fles azijn in de bierpomp zag gieten. En aan naspoelen doet kroegbaas niet.
‘Ach, Paco. Ik houd nu eenmaal van mijn vrouw.Ik kan altijd een stukje van mezelf in haar kwijt.’(??)
Ik kijk hem aan en vraag welk stukje.

Hij schudt zijn hoofd en vraagt waarom ik mij verdiep in onzinnige krantenberichten.
‘Weet je wat ik erg vind, Paco? En hij wijst naar een ander artikel in de krant: ‘Dat het in dit land mogelijk is dat iemand drie weken dood in zijn huis ligt voordat hij ontdekt wordt. Daar moet wat aan gedaan worden! Daar kun jij je beter druk over maken.’
‘Vind ik ook Jansen, zeg ik terwijl ik weer terugblader naar het artikel over randdebiel Wesselink. ’Je hebt helemaal gelijk, het is toch te gek voor woorden dat iemand zolang dood in een flat ligt terwijl er zoveel mensen op geschikte woonruimte zitten te wachten?’
Jansen verslikt zich in zijn bier en begint te hoesten. De meur die uit zijn waffel walmt ruikt naar azijn. Hulde kroegbaas!

Wesselink is presentator van BNN, de meest ranzige omroep van ons bestel. En dat wil wat zeggen met een zender als Talpa in de buurt.
Begrijp mij goed hoor. Ik heb niets tegen ranzigheid. Soms kan het mij niet ranzig genoeg zijn. Maar geef dan ook toe dat je ranzig bent! Nee hoor, Wesselink niet! Integendeel. Ik citeer hem maar weer even:
“Ik heb de pest aan vloeken. Laatst zei ik per ongeluk GVD op TV. Dat vind ik echt heel erg.”

Kijk, op zo’n moment zeg ik mèt Henk Spaan:
“VUILNISMAN, KAN DEZE ZÀK OOK MEE???"

Schrijver: Paco, 14 januari 2006


Geplaatst in de categorie: woede

3.4 met 9 stemmen 1.404Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)