Inloggen

Alle inzendingen over Je treft ’t in …

2163 resultaten.

Sorteren op:

Je treft ’t in …

dagcolumn
4.2 met 11 stemmen 2.529
...omdat de rente daar een half procentje hoger was… Maar het kan ook veel vrijblijvender en gelukkig ook veel onschuldiger: Rotterdam: In de stad die durft, wordt je werk snel zichtbaar – Aboutaleb veel succes! Gemeente Reusel-De Mierden: Samen in Beweging – is dat een...

bewering
3.0 met 4 stemmen 49
Ik ben er voor de volle 100 % van overtuigd dat ik niet minder penalty's in een doelpunt zou hebben omgezet tegenover keeper Langerak van Dortmund dan Lahm, Alonso, Götze en Neuer (FC Bayern) bij elkaar in de zinderende strafschoppenreeks in de halve finale van de Duitse voetbalbeker.

bewering
3.0 met 2 stemmen 70
De regeling die Jumbo treft met het eigen personeel met voorbijgaan aan een nieuwe CAO is een venijnige klap in het gezicht van de vakbonden en haar aangesloten leden. Op 1 mei doet dat extra pijn.

Leptoppunt

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 583
...en een verzoening onmogelijk. Mevrouw Ontwikkeling moet verder, ze moet groeien. Geestelijk en literair. Dit jaar wordt ze 40, pardon, 140. Het is tijd om verder te gaan en nieuwe relaties aan te gaan, maar zonder oude overboord te gooien. PC blijft haar eerste liefde. Die bracht haar de...

Goed fout!

verhaal
2.0 met 2 stemmen 640
...moeilijk anders. Natuurlijk weet ik dat zo'n nicotinetrip walgelijk slecht is. Mijn verslaafde kant vindt echter, dat ze het recht heeft om dat goed te verdoezelen.

bewering
2.8 met 10 stemmen 1.547
...niet en veranderen dit woord spontaan en onomstotelijk in het woord incest. Probeer het maar eens om een ander duidelijk te maken dat je van incense houdt. Voordat je het weet heb je een geheel nieuwe dimensie aan je leven toegevoegd gekregen, als je de verkeerde persoon treft.

De privacy van de Finse premier.

bewering
4.0 met 6 stemmen 80
De Finse premier Sanna Marin heeft ook recht op een ongestoord privé-leven. Dat zij af en toe haar bloemetjes binnen huiselijke kringen buiten zet is haar (in deze zware baan) van harte gegund. Blaam treft degene die haar privacy op een smerige wijze heeft aangetast.
Marja Raadt23 augustus 2022Lees meer…

bewering
2.5 met 2 stemmen 101
...en bracht mij immers het allergrootste geluk! Namelijk mijzelf te mogen te herkennen in de ander, in zéér grote dankbaarheid voor heel het leven op aarde!

Een onverwachte bezoeker.

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 100
...meer gedecideerd en met meer vertrouwen de tengere pootjes vastklampen aan de dennenappel die daar sinds kort bungelt, knutselwerkje waarover ik al rapporteerde.
I.Broeckx23 februari 2021Lees meer…

AUGUSTUSTROTS

hartenkreet
2.0 met 1 stemmen 85
...zullen de honing zoekende bijen hun verlangde buit des te sterker ruiken. Aangenaam klinkt dat gezoem bij het zachte waaien.
Han Messie16 augustus 2020Lees meer…

bewering
4.0 met 7 stemmen 183
...‘gelovigen’ altijd denkt aan mensen die lid zijn van een kerkgenootschap en de dogmatiek daarvan aanhangen, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Ook buiten de kerken treft men heel veel soorten religiositeit en spiritualiteit aan. Zie ook:...

Mijn eigen sprookje

verhaal
1.9 met 10 stemmen 68
...en geeft ons die witte wolken want ik blijf even in de sprookjes...de wolken verdwijnen namelijk vanzelf weer en dan houdt het niezen ook op, dus geen malheur. Om op het sprookje eenoogje, tweeoogje en drieoogje te komen, sla ik een paar sprookjes over, want dat sprookje dat overigens ook van...

In Tilburg Noord, bij nacht en ontij......

hartenkreet
2.0 met 1 stemmen 46
...vervangen en voortijdig nam ik afscheid, mijn collega's in verbijstering en verwarring achterlatend....

Dag lieve mensen

hartenkreet
2.1 met 10 stemmen 746
...dan aan uw reactie en schoolcijfer, morgenochtend treft u mij af- en uitgeschreven aan, en wandel ik in het park. Dag lieve mensen, ik doe niet meer mee.
Fred12 december 2009Lees meer…

Uitverkoop

bewering
3.5 met 11 stemmen 838
...voor. Het is om je dood te schamen. Het is de uitverkoop van onze beschaving.

Een nieuwe zomer......

hartenkreet
5.0 met 1 stemmen 1.278
...beschermend aan de zijmuur. Mijn kleine binnenstadse panorama ontvouwt zich. Ik mag nog in de gloed van de zon wandelen.....

Afscheid, voorlopig

verhaal
2.0 met 9 stemmen 1.630
...van uw woorden word ik rijk, edoch ik ben maar gewoon Fredje, wilde u er vrolijk in laten stinken. Als het mag, ik zeg u gedag.
Fred22 juni 2005Lees meer…

Die Diederik

dagcolumn
2.3 met 3 stemmen 166
...ben, maar omdat ik Diederik vertrouw. Maar dat lijkt soms veel gevraagd in deze moderne tijden.

Verstandshuwelijk

column
2.3 met 3 stemmen 1.473
...ergste vijanden, namelijk met zichzelf en haar Gevoel. De laatste heeft beloofd, niet meer zomaar overvallen te plegen en vriendin Verstand heeft beloofd, voortaan Gevoel te prevaleren. Een Verstandshuwelijk is geboren, op basis van Gevoel.

Van Oudenaarde tot Jotie T'Hooft

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 372
...ster Shiva die met diepe zielskracht verwacht dat we alsnog samenkomen van minder ver.

De dromen voorbij de schedel

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 41
...paniekzolder van de gedoodverfde, overwonnen, gitzwarte schedelplaats en het kolderieke bungelgeraamte in de sacrale biologieklas, waar je stuivertjewisselen mee speelde.

Enkele literaire en muzikale invloeden van Jotie T'Hooft

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 69
...naar echte vriendschap. Hij offert zelfs zijn leven daarvoor op, zeg maar. Hij zocht naar geestelijke vriendschap op een eeuwig zielsniveau. Hij koesterde een echte schedel, die zijn vrouw Ingrid Weverbergh cadeau had gekregen. Hij heeft zich op een fatale wijze met die schedel...

In het opberghok bij uitgeverij Manteau

beschouwing
4.5 met 2 stemmen 51
...Verder mag het duidelijk zijn dat zijn hele levensloop inzake drugsgebruik één langgerekte poging tot zelfdoding was. Tot de rek van uitstel eruit was. Tot hij geen verdriet meer aankon.

"Bescherm Tilburg!"

hartenkreet
5.0 met 1 stemmen 103
...niet houden in het late seizoen. Maar inderdaad: hoe vurig wens ik dat mijn dierbare maar zo armzalige geboortestad bescherming geniet, zo niet van goddelijke machten dan toch van een bona fide, betrouwbaar en gedegen stadsbestuur!
I.Broeckx8 november 2020Lees meer…

Kleine dingen die je dag kleuren ( en geuren)

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 54
...maar zo vroeg hoefde jij niet thuis te zijn.... Ik zwaai ze uit, na de diverse knuffels wederom en ja, ik tel mijn zegeningen, zeer zeker en niet alleen voor de gulle gaven, maar voor de warme armen van alle vier!
An Terlouw2 februari 2021Lees meer…

Toch Jotie T'Hooft!

hartenkreet
5.0 met 6 stemmen 213
...ik eer vooral zijn meesterlijke poëtische uitingen! 'Zijn borst is hard en koud geworden door nutteloze veldslag. Hij hoorde niet hoe haar dromen verdorden toen hij van woorden dronken op de mossen viel en zo haar laatste tere schat plette onder zijn hiel. Zijn uitgestoken ogen kregen...

Noordstraat, Tilburg, augustus 2022

hartenkreet
3.7 met 3 stemmen 63
...de binnenplaats bezichtigen, als ik dat zou wensen. Daarnaast de uitdragerij, al veertig jaar prominent in de straat. Bij de vijfsprong aan het eind van de straat bevindt zich een kleine, verwaarloosde bosschage. Op het terras zal ik mevrouw ontmoeten. Twee cafés bieden aldaar hun gastvrijheid...
I.Broeckx21 augustus 2022Lees meer…

WEIDSE PLAATS

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 133
...met zoet bessensap. Die heerlijke geur, geboren op deze weidse plaats van Ulvenhouts Voorbos, treft ook de kleinere bloeiplaatsen van bosanemonen, die even veel recht hebben om te bestaan.

Ze zijn er echt: vrienden en vriendinnen!

verhaal
3.0 met 2 stemmen 5.191
...En weet je, we zijn op een half uurtje afstand van elkaar, de andere iets minder, maar het zijn ook in deze de kleine dingen die ‘t ‘m doen! Vriendschappen hoeven niet talrijk te zijn, maar gewoon, heel gewoon!
Meer laden...