Inloggen

Alle inzendingen over aar

10 resultaten.
Sorteren op:

bewering
4,0 met 1 stemmen 8.848
De geoloog Salomon Kroonenberg heeft gelijk met zijn stelling dat de huidige opwarming van de aarde grotendeels te wijten is aan natuurlijke temperatuursschommelingen en slechts gedeeltelijk aan menselijke factoren. (Zie hiervoor zijn boek: "De menselijke maat - de aarde over tienduizend jaar").

Vriendschap is niet gemakkelijk

hartenkreet
2,8 met 6 stemmen 246
...zo aan kennissen. Of je blijft alleen en eenzaam en wordt voor de buitenwereld een excentriekeling. Helaas vind ik beide opties niet om naar huis te schrijven. Ik vind het heel jammer, dat het er zo op dit moment aan toegaat in mijn leven. Of zie ik het nu misschien verkeerd?

Elpeehoezen van foppe

hartenkreet
2,6 met 5 stemmen 145
...voor de hobby en een mens is nu eenmaal gek op spullen. Veel boeken heb ik niet meer, daar ben ik klaar mee maar ik schrijf nu mijn 150 e verhaaltje op internet. Dag lezer. foppe

In plaats van Cohen

hartenkreet
3,3 met 7 stemmen 327
...af, was enkel zichzelf en vol liefde, nederig en kwetsbaar, trots en weerbaar.

GEZOCHT, GEPLUKT, GELEZEN

column
4,2 met 4 stemmen 162
...bevinden en na de oogst blijven veel aren achter op de kouters of akkers. Vaak laat de boer bewust aren liggen voor de armen. In de Bijbel wordt ook naar de oogst en de overblijvende aren verwezen: ‘Laat mij toch in het veld gaan en van de aren oplezen’ (Ruth). (Een trotse zoon van...

Nanne Nauta: Verlos ons van het hoge

beschouwing
3,5 met 2 stemmen 131
...is een regel: een regel komt nooit alleen. Een regel genereert een leger aan regels, zoals graan van de aar geslagen door vlegels, zo verschijnen regels als de regel verscheen'

Discriminatie

column
2,0 met 2 stemmen 816
...dat Dickens me voor is geweest. Iedereen vindt vast zijn verhaal over die oude gierigaard Scroge veel mooier.
Eelt11 dec. 2012Lees meer…

Toen ben ik maar gaan zwerven

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 144
...daar naar toe was er nog niet. Ze waren wel bezig een treinennet aan te leggen. Toen ben ik maar gaan zwerven en kwam in België terecht.

Onderbuik

dagcolumn
3,6 met 5 stemmen 211
...uitdrukking die we onbewust gebruiken glinstert een diamantje van inzicht en begrip. Dus wat ik maar wil zeggen: luister altijd goed naar wat jezelf en iemand anders zegt, want het is onthullender en veelzeggender dan we ons meestal, nee altijd, realiseren.

Moderne Rembrandt

verhaal
4,5 met 2 stemmen 722
...de been zijn gebleven, ze wist dat ze zolang mogelijk moest voortwankelen. Je stierf gerustgesteld in de tedere armen van Sylvia, die later een waardig, stijlvol borstbeeld van je heeft gemaakt. Je Amsterdamse evenknie Rembrandt verwelkomde je uitbundig aan de hemelpoort van de kunstschilders.