Inloggen

Alle inzendingen over ee

48 resultaten.

Sorteren op:

Als een boot kon praten

beschouwing
3.8 met 4 stemmen 129
...Hoogstwaarschijnlijk was hij zo dronken en high, dat hij een gat in zijn criminele verleden heeft geslagen. Je was niet voor niks al eens van hem gescheiden, omdat hij griezelig jaloers was. Je levenseinde blijft tragisch, ook afgezien van de schuldvraag.

Een foute inschatting betekende jouw ondergang

beschouwing
4.0 met 2 stemmen 38
...waarover je ooit opschepte, dat je er bent geboren. Daar ben je inderdaad tot de eeuwigheid herboren.

In een draaikolk vol haaien en piranha's

beschouwing
3.5 met 2 stemmen 1.170
... Allemaal zeer terecht, te weten dat je zo enorm hebt geleden en van daaruit toch nog zoveel literaire werken hebt afgeleverd.

skutsjesilen in friesland

beschouwing
3.0 met 8 stemmen 783
...gezien. Klaas Jansma weet er met zijn opgewonden stem een echte wedstrijd van te maken en dat geeft extra sjeu aan het tafereel waaraan op zich niet veel te zien is maar mensen houden er enorm van en hebben er graag hun tijd voor over. Tot zover de berichtgeving van onze medewerker en...

Getikt?

hartenkreet
4.5 met 6 stemmen 277
...gevoel en dan heb ik echt mijn “SLINGER”… Tot een volgende k… tot een vo… tot ee… tot… bzzt pffft – bzzt pffft…

Studio SMS

verhaal
2.0 met 6 stemmen 994
...Heel Nederland mag de opstelling per SMS aan Van Basten sturen. Deze zorgt er vervolgens voor dat de 11 met de meeste stemmen op de mat komen te staan. Zo is er toch nog hoop voor Hans Kraay Jr.

Paddenstoelen

beschouwing
2.5 met 4 stemmen 130
...juiste eind. Maar was dat nou de hoed of de rand? Zonder diepgaand persoonlijk ervaren onderzoek heeft het geen zin te reflecteren. Uw suggestie wordt dan niet in behandeling genomen..

The Idan Raichel Project - Bo'ee (Come with me)

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 50
...Rome) en António Zambujo. In december 2015 deed Idan met The Project een tournee in Japan.

De helende harp

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 269
...De Keltische folkmuziek komt overeen met het Indiaanse sjamanisme en de Indiaanse muziek/zang. Het zit op hetzelfde niveau voor liefde voor de aarde en alle natuurlijke wezens. Onlangs ontdekte ik de fabuleuze harpiste en zangeres Áine Minogue, die op 27 mei 1977 in Borrisokane...

De drijvende kracht achter Sylvia Beach

beschouwing
3.7 met 3 stemmen 45
...Daarbij had je last van waanvoorstellingen. Op 19 juni 1955 pleegde je zelfdoding door een overdosis slaappillen. Je werd drieënzestig jaar.

Bij een minnares in de biechtstoel (21, slotakkoord )

verhaal
2.3 met 3 stemmen 249
...in de pikdonkere nacht!, in Alkmaar goed zichtbaar, een symbolische tegenaanval van een dierbare vriend van mij. Maar die gekruisigde Jezus boven het grote altaar heb ik zeker kapotgeslagen! Het heeft lang geduurd, maar het muntje is dan toch gevallen. 'Wie Zijn aanwezigheid zoekt, komt om...

Wat woorden vertellen

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 776
...Nee, we mogen hier in Haren en in de westelijk ervan gelegen hele wijde omstreken best een beetje trots zijn op ons spraakgebrek.
c. ale28 april 2018Lees meer…
autobiografie
4.0 met 1 stemmen 185
...dat ik soms dezelfde neigingen heb? Erfelijk? Laat éé ding duidelijk zijn, ik heb er soms moeite mee, helaas! Mijn moeder is in 2002 overleden. Het laat mij koud, héél koud.

Het gevaar van geïsoleerde krankzinnigheid

beschouwing
2.0 met 1 stemmen 74
...Ravi Shankar. Een uitgave van het online-kunsttijdschrift 'Drunken Boat', naar een gedicht van Arthur Rimbaud.
autobiografie
3.0 met 3 stemmen 654
...Ze is later lerares geworden. Ik zoals bekend schrijver. Een match zit er niet meer in, maar voor een pondje Kollumer aanvaard ik die domper galant.

Boven je stand leven

verhaal
4.0 met 4 stemmen 273
...een riek wordt vermoord. Okke stond op een afstand toe te kijken hoe zijn dierbare vriend is gelyncht. Hij kon niets uitrichten. 'Dat geld komt er dus nooit meer!', mompelt hij totaal in shock, 'en ik ga zo snel mogelijk verhuizen!'. Enkele schimmen passeren hem. Iemand zegt: 'En als je...

Simon van Collum in Kollum

verhaal
3.0 met 2 stemmen 99
...maar meteen in de bier giet. 'Ach, man, beuzel niet!', bromt Fokke speels.

Vrijheid

dagcolumn
3.0 met 1 stemmen 152
...meer voorrang nemen). Er is heel veel lokaal overleg, maar niets wordt uitgediscussieerd: iedereen wel blijft bewegen. Dat is vrijheid.
Meer laden...