Inloggen

Alle inzendingen over hetzelfde

1556 resultaten.

Sorteren op:

Hetzelfde

verhaal
3.2 met 26 stemmen 1.503
...de cake daar . . .'. 'En u', vraagt de marktkoopman. 'Doet u maar . . . hetzelfde'.
lode1 november 2002Lees meer…

bewering
3.5 met 2 stemmen 53
Het is over 100 jaar hetzelfde als 100 jaar geleden, geen hond die dat dan nog weet…. Want de hond weet het nu ook niet.

Aan de andere kant is het hetzelfde

dagcolumn
3.7 met 6 stemmen 138
...op te drinken. Uiteindelijk concludeert Freek de Jonge dat het zonde is als je het deed, maar ook zonde als je het liet. Omdat het aan de andere kant vaak hetzelfde is, zijn de keuzes in het leven niet zo heel belangrijk. Het is altijd zonde. (Kahneman & Rehnson: Why hawks win in Foreign...

Lege dagen en lange nachten.

hartenkreet
3.6 met 7 stemmen 523
...ben. Mistroostig denk ik aan morgen die net zo is als vandaag. Ineens maak ik mij zorgen: als elke dag hetzelfde is. Waar is het verleden – heden – toekomst dan heen gegaan?

Zaterdag of zondag?

verhaal
4.0 met 1 stemmen 66
...van hun kunnen, alle nieuws items gaan over hetzelfde, telkens met iets meer uitbreiding, iedere keer meer mensen die gepakt zijn, door het virus, overleden aan datzelfde virus. Maatregelen worden aan de ene kant met voeten getreden, aan de andere kant nauwkeurig opgevolgd, net als in...

Sexeverschillen

verhaal
1.9 met 21 stemmen 1.656
...bespringen moet. Als een aantrekkelijke man hetzelfde doet bij een onbekende vrouw, kan hij een klap krijgen. Als een vrouw seks wil, dan heeft ze het maar voor het uitzoeken en als ze wil kan ze er nog flink geld op toe krijgen ook. Als een man seks wil, moet hij of flink dokken of...

Parijse Roomsoes

verhaal
3.2 met 11 stemmen 1.670
...en je roomsoes natuurlijk niet meer, als je net ontdekt hebt dat het iemand die net twee centimeter van je af stond om het even is of jij bestaat of niet. Soms zeg ik maar ‘hetzelfde graag’ als ik een Parijse Roomsoes wil en de klant voor mij een appelflap kocht. Want, kom op. Een beetje...

bewering
3.8 met 4 stemmen 96
Het verschil tussen dan en als is groter dan als en even groot als hetzelfde.
Fred21 mei 2017Lees meer…

bewering
-0.5 met 4 stemmen 101
De tekst van een volkslied is niet van belang, belangrijk is dat men samen hetzelfde lied zingt.
Guus Flater21 augustus 2011Lees meer…

bewering
3.9 met 9 stemmen 291
Voor de opponenten is het moeilijk toegeven dat ze graag hetzelfde zouden willen beweren.
Fred8 februari 2017Lees meer…

bewering
3.5 met 2 stemmen 157
Als 'houden van' is waarlijk houden van... is dat dan, niet hetzelfde als vasthouden aan elkaar met alle bestanddelen die zijn geïntegreerd in iedere ziel?
Petra Hermans29 september 2013Lees meer…

bewering
4.0 met 5 stemmen 1.332
Afrikaans is Nederlands in het kwadraat tot de 16e macht, Nederlands is Afrikaans tot de 16e macht in het kwadraat. De uitkomst is hetzelfde.

bewering
3.3 met 3 stemmen 154
Er zijn mensen die beweren dat er alleen maar binnenkant is. Anderen beweren dat er alleen maar buitenkant is. Bewezen is dat binnenkant en buitenkant hetzelfde zijn.

Rectificatie

dagcolumn
2.0 met 3 stemmen 107
...ik opnieuw in hetzelfde ziekenhuis en bezocht ik hetzelfde toilet. Het was schoon. Het rook fris. De tegels blonken, schimmel ontbrak, het kit hield het water tegen waar het water tegen hoort te houden. Natuurlijk zijn de uitgaven in de gezondheidszorg niet dramatisch gestegen de laatste...

bewering
3.6 met 17 stemmen 130
Een dramaqueen is hetzelfde als een dramakip. Ze zijn beiden op doortocht en kennen geen maat. Wie het beter weet mag het zeggen, maar dan ben je een be-tweter.

bewering
3.0 met 4 stemmen 3.889
Omgekeerd is niet hetzelfde en ook niet tegengesteld: elke eikel heeft een gladde kop, maar elke gladde kop is nog geen eikel, alleen sommige gladde koppen zijn eikels.

bewering
3.7 met 3 stemmen 214
Met de tijd veranderen er heel wat normen en waarden in de samenleving. Ondanks al deze verbeteringen of hoe men het ook wil noemen, blijven oerdriften en natuur van de menselijke aard steeds hetzelfde.
Han Messie1 februari 2014Lees meer…

bewering
5.0 met 3 stemmen 145
Een schitterende song van Era, waarin wordt benadrukt dat de wereldreligies in essentie op hetzelfde neerkomen, is "Prayers". Dit nummer staat op het album "Reborn", dat vorig jaar verscheen.
Theo_VJ6 december 2009Lees meer…

Kapotte grammofoonplaat

bewering
3.5 met 2 stemmen 109
De heer Wilders, voorman en enig lid van de PVV, kijkt in het debat over de regeringsverklaring een grammofoonplaat die al jaaaren op hetzelfde plekje is blijven hangen: komt geen vrolijk geluid meer uit...
O.U. Deis23 september 2021Lees meer…

bewering
3.3 met 7 stemmen 98
Hoogleraar Rogers (nieuwe media) denkt dat valse identiteiten bij 'Denk' worden ingezet om de beweging groter te laten lijken dan ze is. Ik beweer zonder me op een academische graad te beroemen hetzelfde!
O.U. Deis11 februari 2017Lees meer…

bewering
5.0 met 1 stemmen 109
Als politicus zou ik mij pas echt generen als zou blijken dat hetzelfde electoraat dat twee jaar geleden Rita Verdonk op 30 zetels in de peilingen zette, nu massaal mij in het zadel heeft gehesen.

Jannik Sinner

bewering
3.7 met 3 stemmen 137
Toen ik voor het eerst de jonge Roger Federer zag tennissen, dacht ik: dat wordt een heel grote! Toen ik gisteren op Roland Garros Jannik Sinner zag tennissen, dacht ik exact hetzelfde.
Victor S.7 oktober 2020Lees meer…

bewering
3.0 met 6 stemmen 73
Bijna dood ervaring Mijn schatje en ik zijn zo nauw met elkaar verweven dat we elkaar amper zien, zelfs aan elkaar voorbij zien. Dit is hetzelfde als een bijna dood ervaring.

Pageturner

bewering
3.7 met 9 stemmen 139
Het is met het gewelddadig effect van shooting games hetzelfde als met het bestaan van God – wetenschappelijk niet te bewijzen omdat je geen ijkpunt hebt. En toch vind ik de bijbel nog steeds een pageturner en zal ik mijn (klein)kind nooit een shooting game cadeau doen.

bewering
4.4 met 8 stemmen 1.238
Het is onbegonnen werk om bij een onderlinge onenigheid het in de optiek van ieder betrokken persoon goed te doen. Zodra je voor sommigen de deur op een kier zet, doet dit voor anderen op hetzelfde moment de juist deur dicht.

bewering
4.4 met 5 stemmen 171
De landelijke media lijden aan een soort bewustzijnsvernauwing: alles wat in de Randstad gebeurt, schijnt minstens tien maal zo belangrijk te zijn als gebeurtenissen in andere regio's van ons land. Voor de politici in Den Haag geldt precies hetzelfde.
Meer laden...