Inloggen

Alle inzendingen over wijs

530 resultaten.

Sorteren op:

bewering
2.2 met 4 stemmen 78
...veel meer waard bent qua mystiek wezen, dan deze amateuristische satanisten je wijs maakten!

ONDER WIJS

verhaal
2.3 met 29 stemmen 2.007
...Alleen als men de handen ineenslaat kan het tij worden gekeerd. Wordt men van onder wijs? © Jan Bontje 2003
Jan Bontje8 november 2003Lees meer…

bewering
2.9 met 22 stemmen 250
Het etaleren van al 'jouw' kennis wil niet zeggen dat je een wijs mens bent. Het is maar hoe je iets beziet.

De wijze boer

verhaal
4.0 met 1 stemmen 111
...wat ik toen in die uitzending zag op een of andere manier toch moest denken aan de parabel van de eenvoudige visser, en dat de wijsheid uit zo’n oud verhaal misschien ook nu nog z’n waarde heeft, misschien juist nu wel meer dan ooit.

bewering
4.0 met 8 stemmen 94
Alles wat ik hier op deze site ooit beweerd heb trek ik in. Mijn alter ego's zijn het met mij eens, op eentje na, maar ja die is dan ook niet goed wijs.
Fred7 juli 2014Lees meer…

Onder(weg)wijs

beschouwing
1.7 met 9 stemmen 1.157
...jaar niet achter toch de verkeerde studie te hebben gekozen? Een onderwijsbureau kan de leerling wegwijs maken en uiteindelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt.

WIJS EN SLIM

verhaal
5.0 met 1 stemmen 115
... ‘Zeg uil, men houdt jou voor een van de wijste dieren, maar weet je dat dat misschien helemaal niet zeggen wil dat je ook de slimste bent?’ Hiermee was gelijk z’n fixatie en concentratie op de muis doorbroken. ‘O nee, wie mag dan wel de slimste zijn?’ ‘Nou, in ieder geval zijn...

bewering
3.1 met 8 stemmen 130
Iets begeren is niet altijd wijs, doch wijsbegeerte is een goed streven.
Alida Booij20 februari 2013Lees meer…

Snelrecht voor brandstichters

bewering
5.0 met 2 stemmen 120
Uit het oogpunt van preventie zou het van wijs beleid getuigen als tegen de aanslagplegers op zendmasten een vorm van snelrecht zou worden toepast.

bewering
3.3 met 14 stemmen 364
Een vriend, prijs je tegenover anderen, wijs je onder vier ogen terecht, tegen een vriend van een vriend, moet je zwijgen.

bewering
3.9 met 15 stemmen 263
Een mens kan nog zoveel boeken hebben gelezen, de hele bibliotheek van A tot Z doorlopen hebben, maar dat wil nog niet zeggen dat hij of zij een wijs mens is.
J.de Groot30 augustus 2011Lees meer…

Verkiezingen 15 - 17 maart 2021

bewering
4.2 met 4 stemmen 122
Het getuigt van wijs beleid dat minister Ollongren (D66) de verkiezingen van 17 maart uitspreidt over 3 dagen.
O.U. Deis30 oktober 2020Lees meer…

Afstand houden

bewering
5.0 met 1 stemmen 135
Het zou van wijs beleid getuigen als de toeschouwers van de Tour de France verplicht werden ook de (anderhalve)meter toe te passen.
Victor S.12 september 2020Lees meer…

bewering
3.4 met 5 stemmen 621
Er wordt gezegd dat narcistische personen een blinde wijs kunnen maken dat hij ziet. De narcist lacht er hartelijk om en voelt zich helemaal te gek!

Deventer moordzaak

bewering
5.0 met 3 stemmen 68
In de Deventer moordzaak zou het van wijs beleid getuigen als de veroordeelde Ernst Louwes een faire kans krijgt aannemelijk te maken dat hij de dader niet is geweest.

De orde van de peperpot

verhaal
3.5 met 8 stemmen 748
...Hij had de staat van zijn vroegere meester geëvenaard: hij was ook niet wijs… .
Marc Kerkhofs26 september 2004Lees meer…

Pardon, weer wat geleerd.

hartenkreet
4.1 met 21 stemmen 1.325
Ik stootte zijn glas om, zijn glas met water. Onverstoorbaar rechtop zat hij, de blinde man aan tafel. Met een servet depte ik het water, droogde zijn mes, bracht een nieuw servet en ik verontschuldigde me. “Pardon Meneer, dat was dom van me”. Lachend sprak de man: “Ben je gek...

Dromen

dagcolumn
4.0 met 2 stemmen 337
...ik dan toch eens op die stoel klauteren en filosoferen. Wat nou als... Wat nou als een traag oud lichaam, met alle wijsheid paraat, wel het gewenste slotstuk van het leven is? Is dromen dan nog nodig?

Wijlen Epstein

bewering
4.0 met 2 stemmen 143
Het zou van wijs beleid getuigen indien de Amerikaanse justitie zonder aanzien des persoons gaat onderzoeken wie de misdaden van wijlen multimiljardair Epstein hebben gefaciliteerd c.q. ervan moeten hebben geweten maar verzuimden in te grijpen.
Marja Raadt11 augustus 2019Lees meer…

bewering
3.2 met 6 stemmen 798
...de bedoeling van God is. Tank maar eens wat meer uit de liefdesbronnen! Heel wijs, kabinet!

bewering
3.5 met 6 stemmen 62
...is daar vervolgens in de verkiezingscampagne niet achter gaan staan. De partij doet er in deze situatie wijs aan de partijvoorzitter ogenblikkelijk met de VUT te sturen.

KOEKOEKSWALS

verhaal
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 230
...opwekken. Uitleg in proza: Deze bekende wijs begint met een klank van stellig voornemen, waarbij de koekoek zelfbewust op een dikke tak staat te roepen. Daarna gaat de muziek over in tedere tonen, waarbij de vogel opvliegt, vol lust om rond te zwerven. Zijn donker gestreept, zwartgrijs...

Leef Tijd

dagcolumn
3.7 met 7 stemmen 159
'Al mijn bezittingen voor een moment van Tijd' zei koningin Elisabeth I, op haar stervensbed in 1603. Maar tijd is niet te koop, nooit geweest. Ik heb een moment overwogen om alle citaten over tijd als column te plaatsen, zonder commentaar. Maar dat is mijn eer om zelf mijn neuronen...

bewering
3.1 met 13 stemmen 122
...boven poëtisch of spiritueel gekakel over diepe gevoelens, onmetelijke gedachten, peilloze afgronden, verheven wijsheden, en mijn eigen onbegrijpelijke plaats in dit chaotische tranendal.

Kaarsrecht door het slijk

bewering
2.0 met 3 stemmen 152
...geval tot je 18e les zonder autoriteitscomplex. Kind, je hebt groot gelijk, ook Nederlandse leraren Duits zijn vaak niet wijs, maar wie zegt geen Nederlandse leraar Duits meer te kunnen vinden, haal ik kaarsrecht door het slijk!

Het lot.

hartenkreet
4.7 met 3 stemmen 163
...jaar. Kind op de veranda. ‘Ik wil later wijs worden’. Iets zei: ‘Dan zul je eenzaam zijn.’ Het kind dacht na. ‘Ik wil het’. Levensvoedsel. Misschien kan ik mijn wereld redden. Als ik wijs ben. Later. Een man en twaalf kinderen was het enige dat ik kon bedenken om veilig te...

Zin van het leven...

dagcolumn
3.7 met 3 stemmen 210
...in Nederland het mooie woord godverdomme. Dan wijs je naar jezelf. Maar in het Engels zeggen ze goddamnit. Dan wijs je naar iets anders om te verdommen. Lekker makkelijk. Nog een biertje?

bewering
4.0 met 10 stemmen 313
...alleen maar blaam. Ze leken wel niet goed wijs. Deze spelers dienen beslist niet gehuldigd te worden na dit zeer onprofessionele gedrag, dat hun eigen functioneren en dat van het hele team onder onnodige druk heeft gezet. Dit had in de finale van het WK nooit mogen gebeuren. Wat mij...
Meer laden...