Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

de gelukkige huismus

De Huismus zit tevreden op zijn oranje relaxfauteuil. Met een pafke. Het was weer een drukke dag vandaag!
Eerst opstaan en wassen, dan stofzuigen, dan ontbijten, dan wandelen, dan het nieuws, dan de vaat, dan weer eten, dan boodschappen, dan praten en fietsen als ontspanning, dan thee met een koekje en dan nog aardappelschillen en koken en weer eten.
He he ik zit, dacht huismus tevreden. Maar tevreden met wat eigenlijk, dacht hij weer opstandig. Ik zit hier maar! Was ik maar een ringmus met een vrouwtje die mij complimentjes maakte hoe goed ik het huishouden doe en hoe saai dit bestaan wel is vergeleken met een uil of adelaar!

Ongelukkig was hij ineens door die gedachte terwijl alles op orde was behalve zijn gedachten. Het wordt nooit wat met mij dacht hij, ik ben maar een domme huismus… en stak er weer een op en nog een en zette de tv niet aan en luisterde naar sombere berichten op de radio.

Toen begon het te regenen… ha ha dacht huismus, nu hoef ik niets meer te doen. En tevreden ging hij op bed liggen en overdacht zijn huishoudelijke activiteiten en was ineens weer tevreden dat hij zo'n gezellig en schoon huisje had en niet in de file hoefde te staan en te werken en het gezin in toom te houden met een beetje geld en nare vakanties in verwegistan. Laat mij maar huismus zijn dacht hij, dan heb ik het gemakkelijk en ben ik gezond.

Hatsie, getsie, daar was de november verkoudheid alweer… wie zorgt er nu voor mij, dacht huismus wanhopig. Daar kwam de buurvrouw al aan met een kopje thee en koekjes! Ha ha dacht hij, nu word ik ook nog lekker verwend. Gelukkig met een neusje vol snot viel hij in slaap en droomde over een groot huis met een schoonmaakster en een kokkin en een grote tuin met leuke musjes waar de zon altijd scheen en hij mocht de hele dag verhalen schrijven en schilderen… soms komen dromen uit, zelfs al ben je een huismus!

Schrijver: foppe oostenbrug, 5 oktober 2008


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.0 met 9 stemmen 628Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Straatmus
Datum:
6 oktober 2008
Omdat ik een straatmus ben weet ik niets af van huismussen, noch van het slavenwerk dat ze verrichten. Ik trippeltrappel op straat om de mij toegeworpen kruimels op te pikken. Verder verdrijf ik mijn tijd zittend op een afgewaaide boomtak, luisterend naar huismussenverhalen die me af en toe komen toegewaaid.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)