Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

onze wereld

Als een zwerm zeemeeuwen ronddartelt bij de boeg dan weet ik dat ik weer thuiskom. Als ik een mooie vrouw betraand op de wal schichtig zie zwaaien dan weet ik het zeker. Als de scheepshoorn ons vertelt dat zij de mensen aan de wal groet is het helemaal zeker.

Thuis wacht op ons.
Voorbij de barre tocht op die mooie blauwe reus. De oceaan die ons tweede thuis vormt. Het schip dat ons hoog boven op de golven een ongeneerde inkijk in de horizon geeft. De haaien die achter ons aan zwommen in de hoop iets van onze kliekjes te kunnen bemachtigen.
Zeemansverhalen die ineens waarheid werden. Verhalen die door onze gezamenlijke eenzaamheid ineens waarheid werden. Achteraf weer verworden tot hilariteit.

Thuis is mooi. Maar toch trekt hij weer steeds aan ons. Die mooie blauwe reus. De zilte smaak die hij geeft. De mooi zonsondergangen. De wereld die stil bleef staan.

Onze wereld…

Schrijver: costa, 21 december 2008


Geplaatst in de categorie: algemeen

4.6 met 7 stemmen 531Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Iris
Datum:
22 december 2008
Jouw verhaal doet denken aan zeemeeuwen en zoute zee, en aan dat wat men soms moet verlaten om elders een plek te vinden, zelfs op zee als het moet. Graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)