Inloggen
voeg je hartenkreet toe

Hartenkreten

De ezelman in Man bijt hond

Huib Klomp staat met klompen op de markt van Drachten op zaterdag. Ik heb hem een paar keer gesproken, het is een aardige man met een groot gegroefd gelaat en bakkebaarden en hij heeft zijn leven lang klompen gemaakt en verkocht.
Nu staat er echter dat hij in het televisieprogramma 'Man bijt Hond' komt, al moet ik er wel even op wachten. Huib heeft namelijk een heel leuke ezel, mister Henry, en twee bokken.
Ik kom op de film in 'hond bijt man', zegt hij tegen me als ik een boekje bij hem koop en hem vertel dat ik ook van ezels houd. Huib is al op leeftijd en loopt wat langzaam en heeft klompen aan en heeft een zachte stem die Hollands spreekt.

Dan is het zover, Huib is op tv want hij zoekt een nieuw stukje land voor de ezel en de bokken in de buurt van de zeedijk waar hij woont. Hij wordt geëmotioneerd en zegt dat hij anders niets meer om te leven heeft. Zo houdt hij van zijn dieren! Dan spant hij de ezel voor een groene kar en dan is het afgelopen als hij gezegd heeft met ondertiteling voor de windruis dat hij weer gelukkig zal zijn als de ezel een goed plekje krijgt.

Nou, ik vond het een prachtig portret van een eenzame man en zijn ezelliefde. Huib is heel lief maar wat eenzaam, geloof ik en die ezel is alles voor hem zoals mijn moeder eens alles voor mij was.
Maar ik kreeg met mijn aandoening een nieuw plekje en nieuwe mensen en ben blij dat ik Huib heb ontmoet en geloof vast dat deze oproep werkt en dat het goed zal aflopen met de dieren en de klompenman.

Schrijver: foppe oostenbrug, 5 november 2009


Geplaatst in de categorie: dieren

4.2 met 5 stemmen 267Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)